Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Lördag Lör 13 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Lördag Lör 18 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan

"Vi ser oerhört allvarligt på det här"

30 oktober 2011 12:45

Färjestad kommer att göra en grundlig intern och extern genomlysning av vad som hänt i fallet med Martin Sevc matchstraff.
- Vi kommer inte att spara någon möda för att få klarhet i alla detaljer här. Vi vill skapa oss en helhetsbild från alla inblandade, spelare, ledare, domare och motståndare. Vi ser oerhört allvarligt på det inträffade, säger Färjestads klubbdirektör Håkan Loob i en kommentar.


Färjestads sportchef Thomas Rundqvist kallade på söndagsmorgonen Martin Sevc till ett möte för att gå igenom vad som hänt och vad som sagt på isen och i spelargången.

– Färjestad accepterar inga som helst rasistiska åsikter inom föreningen, och vår fortsatta utredningen får visa vad som egentligen har hänt och vilka konsekvenser det ska få, säger Rundqvist efter mötet med Sevc.

Klubben vill få exakt klarhet i händelseförloppet och vad som sagts spelarna emellan och hoppas också kunna göra HV 71 delaktiga i en intern och extern utredning.
- Vi hoppas givetvis att de vill hjälpa oss att bringa klarhet i det här, säger Håkan Loob som på söndagen informerade delar av styrelsen om detaljerna och klubbens åtgärder.

Martin Sevc är ångerfull i en kommentar;
- Jag är inte stolt över vad jag sa och ordvalet kanske inte var det bästa, men jag får som utländsk spelare höra både det ena och det andra där ute på isen och det fanns sådana kommentarer även den här gången, säger Sevc.

Det var efter slutsignalen av den andra perioden som spelarna råkade i luven på varandra ute på isen, en ordväxling som följde med in i spelarkorridoren. Omdömena fick domarna att ta beslutet att med stöd av regel nummer 550 e i regelboken ge Martin Sevc match penalty för Abuse.

Den svenska tolkningen här är alltid match penalty (automatisk avstängning) medan den internationella tolkningen stannar vid matchstraff enbart för den aktuella matchen.

Färjestads assisterande coach Leif Carlsson kallades till domarrummet i periodpausen och informerades om domarnas beslut.

Till matchstraffet är en automatiskt femminuterssutvisning kopplad och det var under denna utvisning som HV 71 avgjorde matchen med sitt 3-1-mål blott åtta sekunder innan utvisningen var över.