SHL-debut för Enqvist

17 februari 2016 00:23

17-årige Lukas Enqvist blev den sjunde junioren som fick chansen att spela i A-laget den här säsongen, och han medger att det kändes lite extra att få göra SHL-debut.
- Det var lite nervöst, det var spänt men det var en jäkla skön känsla att åka ut på isen, säger Enqvist med ett stort leende efter matchen.


Lukas Enqvist kom till Färjestad inför säsongen 12/13 för att spela i Färjestads U16-lag, nu går Enqvist andra året på hockeygymnasiet och spelar i Färjestads J20 där han har skrapat ihop 20 poäng (6+14) på 40 matcher. Under säsongen har Lukas varit med och tränat med A-laget vid landslagsuppehållen, så han var inte helt obekant med spelarna i laget. Han har ju också spelat med några av dem i juniorlaget.
- Det är ett bra gäng pratar mycket med en och som hjälper en att komma in i laget, säger Enqvist.

# När fick du veta att det var aktuellt att få spela match? - Igår fick jag besked att jag skulle vara med och träna, sen efter träningen fick jag besked att jag skulle vara med, säger Enqvist och erkänner att det var lite si och så med nattsömnen inför debuten.

# Första bytet kom i andra perioden, var det extra jobbigt att sitta och vänta? - Det var nog lite bra faktiskt. Jag blev lite lugnare, jag taggade ner lite

# Hur går tankarna när man gör SHL-debut, gäller det att fokusera på att spela enkelt? - Det gäller att våga, man vill ju visa upp sig och ta chansen när man får den. Men det gäller absolut att spela enkelt också.

Att få göra debut den här säsongen var inte något som 17-åringen räknade med, även om han har fått signaler om att något kunde vara på gång.
- J20-coachen har väl pratat en del med mig och så, men jag har inte haft det på känn själv, säger Enqvist.

Juniorframgångarna i A-laget har inte gått obemärkt förbi, och när lagkamraterna får chansen så knyter man näven för att man själv ska få chansen nästa gång någon kallas upp.
- Det är klart att det är en jäkla tändvätska för allihopa, speciellt för mig nu. Det är ju inget roligt när det är någon annan som blir bättre, avslutar Enqvist med ett skratt och konstaterar samtidigt att han nu har fått mersmak på SHL och hoppas på fler chanser framöver.