Nygård ensam målskytt i FBK

16 februari 2016 23:25

Joakim Nygård blev Färjestads ende målskytt när Örebro vann med 2-1 efter straffar. Det var tredje gången den här säsongen som det slutade 2-1 mellan lagen, och det var tredje gången matchen var oavgjord efter 60 minuter.
- Jag tycker att det är tillfälligheter som avgjort, alla matcher mot Örebro den här säsongen känns det som vi lika gärna kunde vunnit, säger målskytten Nygård besviket efter matchen.


# Vad säger du om matchen? - Jag tycker att vi kommer ut bra i den första perioden, vi gör en helt okej förstaperiod. Det är lite slarvigt spel fram och tillbaka, det märks att det hade varit uppehåll. Men vi får med oss en 1-0-ledning där.
- Sen i andra perioden tycker jag att de tar över helt, vi slarvar i passningsspelet, de skapar mer och de är mycket hetare framför målen. I tredje kommer vi tillbaka och skapar tillräckligt med lägen för att vinna den här matchen, men vi får inte dit pucken. Jag tycker att deras målvakt gör en bra match också.

Nygårds mål, Färjestads enda, kom i powerplay, där vi fick se lite nya formationer från Färjestads sida. När det är landslagsuppehåll är det ett bra tillfälle att slipa på till exempel powerplay, något FBK också gjort. Men det har inte varit riktigt de uppställningarna som man använde sig av ikväll.
- Vi har tränat en del powerplay. Nu har det varit många borta på landslagsuppdrag och annat, så vi har inte tränat i precis de här formationerna. Jag tycker ändå att powerplay funkade helt okej, vi skapade bra lägen men det är den där sista lilla desperationen framför mål som saknas, säger Nygård.

# Kan du berätta om ditt mål? - Vi vinner pucken nere i hörnet och får upp den till Wikstrand och jag försöker söka mig till bortre stolpen. Sen får jag en bra pass av Micke (Johansson), jag får klubban på pucken och kan stöta in den.

Målet mot Örebro var Nygårds nionde för säsongen, vilket är tangerat personbästa i SHL för Nygård. Målet var också hanss fjortonde poäng, vilket tangerar de två senaste säsongernas poängskörd. Med nio omgångar kvar hoppas Nygård att han kommer att sätta nytt personbästa i poängkolumnen, även om han inte har riktig koll på den egna produktionen.
- Jag tror att jag gjorde tre mål förra säsongen, eller jag kanske gjorde fler… Det här är personligt rekord nu i alla fall tror jag. Det känns som att man får lite lättare mål nu, jag står mer på rätt plats och har fått lite medstuds, konstaterar Nygård.

Något som också bidrar är att poängen kommit snabbare är att Nygård fått lite mer istid, mot Örebro matchades han hårt efter att Joel Eriksson Ek tvingats utgå i den andra perioden.
- Det är klart att det är kul att få spela mycket. Jag är väl inte supernöjd med min insats, men det gick väl helt okej. Men sen ska man väl inte säga att man inte var lite trött där på slutet, men det är en helt okej match.

Den här säsongen har det varit täta matcher mot Örebro. Samtliga möten har varit uddamålssegrar, tre matcher har slutat 2-1 och tre matcher har avgjorts efter 60 minuter. Men att Färjestad skulle ha speciellt svårt mot Örebro känner inte Nygård.
- Jag tycker att det är tillfälligheter som avgjort, alla matcher mot Örebro den här säsongen känns det som vi lika gärna kunde vunnit. Men de lyckas dra det längsta strået i varje match.

# Det är inte många omgångar kvar, hur ser du på slutspurten av säsongen? - Det gäller ju att se varje match som en slutspelsmatch från och med nu, det är klart att vi vill upp på topp fyra-placeringen och skaffa oss en hemmafördel. Men det gäller att ta varje match som den kommer och inte se för långt fram. Nu är det Modo här nästa match så nu gäller det att glömma den här matchen och sikta mot den istället.