• Huvudsponsorer

Thomas Rundqvist lämnar Färjestad BK

28 mars 2017 14:37
Föreningen

Thomas Rundqvist lämnar Färjestad BK och sitt uppdrag som ungdomsansvarig.
Det blev klart idag.


Omställningsarbetet fortsätter och idag meddelade VD/GM Stefan Larsson att man även förändrar på junior- och ungdomssidan då Thomas Rundqvist inte får sitt kontrakt förlängt.
– Thomas är en mångårig och uppskattad medarbetare som haft en rad olika roller i föreningen. Hans meriter är det ingen som kan ifrågasätta och Thomas är en person med ett stort grönt och vitt hjärta. Men som i övriga enheter i klubben så behöver vi förändra och så även här. Därför har vi valt att inte förlänga kontraktet med Thomas, säger VD/GM Stefan Larsson.

Thomas själv var såklart lite nedstämd efter beskedet.
– Det är idag ganska på dagen 40 år sedan jag klev in här för första gången. Det har ju kommit att bli mer än ett jobb – mer en livsstil. Jag har fått äran att vinna 7 guld (3 som spelare och 4 som ledare), vilket är få förunnat. Det har varit roligt och alla olika jobb har haft sin tjusning. Men det är svårt att inte ta fram då jag var Marknadschef med nya arenan och ett VM på det, sportchefsjobbet som innefattade den största generationsväxlingen med Jönsson, Totto, Matte, Prestberg med flera. Vi vann 2 guld under den tiden. Så visst känns det vemodigt, men nu blåser det andra vindar och det får man acceptera, säger Thomas Rundqvist.

Vem som nu tar över posten som ansvarig för junior- och ungdomsverksamheten är i dagsläget inte klart.
– Det pågår en process där som vi får anledning att återkomma till inom kort, säger Larsson.