Samuelsson nöjd med poängen

25 september 2014 23:19

Färjestad fick med sig en poäng hem från Stockholm, men det såg länge ut som att Djurgården skulle se till att alla poäng skulle stanna i huvudstaden.
- Vi kvitterar med tre sekunder kvar. Med 20 sekunder kvar var spelet i vår zon, och de hade chansen att avgöra. Ser man till det så får man vara nöjd med poängen, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson.


Färjestad inledde bra borta mot Djurgården och mycket av spelet var i hemmalagets zon, FBK fick också en straff tidigt.
- Vi har startat bra på bortaplan tidigare också. I kväll är vi på väg att få en drömstart, tyvärr lyfter han över, säger Samuelsson.
- Jag har inför matchen pratat om att det måste vara fler som är involverade och att alla måste vara med och köra, i kväll var det så. Alla var involverade, man satte sig i förarsättet och körde utan att titta över axeln. Då blir det mycket lättare för alla att följa. I den första perioden tycker jag att vi var bättre.

Färjestad fortsatte att ha ett visst spelövertag i inledningen på den andra perioden, men Djurgården arbetade sig in i matchen.
- De första tio i andra perioden är helt okej. Sen tar de över och får till långa anfall på oss, där är vi tillbakapressade. Jag är nöjd med hur vi spelar de första 30 minuterna, vi får ju bland annat spela tre mot fem i två minuter och gör det jättebra och spelar stabilt boxplay hela matchen, säger Samuelsson.

FBK spelade ett riktigt bra boxplay hela matchen, även strax innan Djurgårdens mål såg det stabilt ut och hemmalaget hade svårt att få igång sitt spel.
- Så funkar powerplay idag, det behöver inte vara så svårt. Ett skott, en retur som gör att man tappar positionerna så får man en bra målchans. Vi spelade ett stabilt boxplay, men vi måste göra något av våra powerplay också, säger Samuelsson.
- Tyvärr släpper vi in ett mål i tredje, så vi hamnar i ett tråkigt läge. Vi hade annars presterat tillräckligt bra för att vinna.

Samuelsson konstaterade att sett till 60 minuter så var1-1 kanske kanske rättvist, och sen är det små detaljer som avgör när det kommer till straffar. Tellqvist var illa ute men lyckades rädda, samtidigt som PW räddade men orkade inte hålla pucken utanför mål.
- Det var lite signifikativt för hur det var ikväll. På straffen i matchen lurar Klepis bort honom fullständigt men lyfter över. På sin andra straff så har han ju kontroll, men Tellqvist får upp benskyddet. Vi har inte den riktiga kylan ikväll.

"Sammen" lyfter också fram att man skapade tillräckligt för att kunna ha avgjort före straffarna.
- På 42 skott ska man göra något mer mål, man måste göra fler mål och inte bara på slutet när vi tar ut målvakten. Vi ska kunna vinna med två, tre mål.

# Är det någon spelare du tycker gör extra bra ifrån sig i kväll? -Jag tycker att hela laget förtjänar en klapp på axeln för hur man vill vara involverad och hur alla är med och bidrar till att vi får den starten vi vill.

# Känns det som en vunnen poäng eller två förlorade? - Det finns två sätt att se på det. Sett till 60 minuter skapar vi tillräckligt med chanser för att vinna, även om vi måste göra mer innan vi tar ut målvakten. Sen hur matchen utvecklar sig och att vi kvitterar med tre sekunder kvar. Med 20 sekunder kvar var ju spelet i vår zon och de hade chansen att avgöra. Ser man till det så får man vara nöjd med poängen.

# Dina tankar inför lördagens match mot Frölunda? - Det är på den här nivån alla måste vara när det gäller att vara involverad. Jag sa det före säsongen att ligan är så jämn att det gäller att alla är med, är det någon som faller ur kommer det att bli många tuffa kvällar, avslutar Samuelsson.