• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Lördag Lör 31 Mars Mar

Förlust mot Leksand i Strömstad

11 augusti 2017 21:10
Träningsmatch

Leksand - Färjestad 4-1 (0-0, 1-0, 3-1). FBK dominerade spelmässigt men var påtagligt inneffektiva runt Leksandsmålet. Dalalaget visade däremot upp en imponerande effektivitet vid sina mål, nye Alex Friesen (tvåmålsskytt) kan bli en succé.


Första perioden

Färjestad tog tag i spelet från första nedsläpp och Leksand jagade mest puck. Bästa lägena hade Rasmus Asplund och Sebastian Erixon, som var bland de bättre även igår mot Frölunda, men Tex Williamsson stod i vägen. LIF hade första chansen först i åttonde minuten men kvällens FBK-målvakt Lars Haugen räddade.
Lagen fick varsin chans i powerplay men utan resultat. Spelet var hafsigt och slarvigt och målchanserna få i perioden som slutade mållös, skotten var 6-5 för FBK.

Andra perioden

Mittenakten blev fullständigt sönderhackad av utvisningar, bara drygt fem minuter av tjugo spelades med fullt manskap. Båda lagen hade sina chanser att ta ledningen men en man mer, FBK hade t o m spel fem mot tre i dryga minuten men de båda målvakterna var isens bästa spelare samtidigt som ineffektiviteten var påtaglig från båda lagen. Bästa läget hade LIF´s Martin Karlsson bara skulle raka in pucken i öppen kasse men Haugen blixträddade genom att fälla ut höger benskydd, matchens räddning!
Målnollan spräcktes till slut när Leksand fick en spelvändning, Alex Friesen fyllde på som tredje spelare och från halvdistans pricksköt han in 1-0 med 23 sekunder kvar av perioden.

Tredje perioden

FBK jagade kvittering och tog ett bastant grepp om spelet, skapade en del chanser men Williamsson höll tätt i LIF-målet. Speldominansen bröts av en FBK-utvisning i sjunde minuten och då smällde David Åslin in 2-0 för dalalaget, vilken kalldusch för FBK!
Reduceringen kom omgående när FBK fick powerplay, Rasmus Asplund sprätte in en backhand från nära håll.
Måljakten fortsatte och Leksand tvingades till timeout med fem minuter kvar. Snacket verkade hjälpa för kort fick man en spelvändning och Alex Friesen kunde stänka in 3-1-pucken upp i nättaket.
FBK plockade ut målvakten med 2:46 kvar men det straffade sig och Emil Bemström satte enkelt 4-1 i tom kasse.
Matchbilden påminnde om matchen igår mot Frölunda men med ombytta roller. FBK dominerade spelmässigt men det var Leksand visade upp en imponerande effektivitet i senare delen av matchen. Till FBK´s försvar så var det andra matchen på två dagar och det var nog lite trötta skallar på killarna.

Matchfakta:

Leksand - Färjestad 4-1 (0-0, 1-0, 3-1).

1-0 (39:37) Alex Friesen (W Wikman, M Karlsson)
2-0 (47:09) David Åslin PP1 (M Karlsson, A Friesen)
2-1 (48:41) Rasmus Asplund PP1 (A Grundel, M Johansson)
3-1 (55:57) Alex Friesen
4-1 (58:16) Emil Bemström ENG (C Själin, D Åslin)
Skott: 27-25 (5-6, 14-12, 8-7)
Utvisn.: LIF 8x2 min., FBK 7x2 min.
Publik: 550 (Lionshov Ishall, Strömstad)