Framsteg - men lång väg tillbaka för Anton Grundel

24 april 2018 09:00
Försäsong

En kopp kaffe och ett samtal. Ett samtal om nuvarande status och vägen framåt. Och det är en lång väg kvar för Anton Grundel.


Vi känner sedan tidigare till läget. Anton Grundel drabbades av en hjärnskakning i matchen mot Växjö 24 oktober ifjol. Sedan dess har det varit en ständig kamp för att må bättre.
– Tiden närmast smällen var ju såklart värst. Var inte mycket till varken människa, sambo eller pappa just då. De senaste månaderna har det dock börjat att gå åt rätt håll, säger han.

Då är det mest det dagliga livet han menar. Vardagen fungerar hyggligt bra och han känner att livet börjar att komma tillbaka. Han har dessutom börjat träna i liten skala. Och det är där vi står nu.

Nästa vecka samlas stora delar av laget igen och då kommer även Anton Grundel att finnas med.
– Jag kommer att träna med laget, fast med ett eget program. Det som inte fungerar för mig ännu är när jag blir stressad och när pulsen går upp. Därför kommer jag att träna på mitt eget vis, fast ihop med gänget. Bra för skallen med det sociala, säger Grundel.

Funderingarna om hur Anton mår är många, och från olika håll. Han känner tacksamhet i att folk bryr sig om honom, samtidigt som han känner att det är jobbigt att hela tiden upprepa sina svar.
– Det hade ju varit klart värre om ingen hade brytt sig. Men nu när träningen startar - och jag finns med kring laget igen - vill jag inte känna att folk är överraskade av min närvaro. Jag vill kunna vara där som vilken som helst, även om jag kör mitt eget program.

Frågorna om hans eventuella comeback har varit många sedan smällen och det finns än idag inget svar på det.
– Jag kommer att träna på i min egen takt och se var det tar mig. Det kan ju vara så att det inte blir något mer spel för mig, men det är inget beslut jag kommer att ta just nu. Jag vill se hur jag svarar på det program vi lagt upp nu och blir det vidare spel så kommer jag att meddela det när det i så fall blir aktuellt. Fram till dess har jag egentligen inte så mycket mer att säga om det, säger Grundel.

Vardagen fungerar bra och han kommer att leva sitt liv precis så bra som det går - utan stress.
– Jag har en liten dotter därhemma som snart ska få ett syskon så det är mer i livet än hockey. Men min målbild är att ta mig tillbaka, men vägen dit är lång och jag kommer inte att stressa fram något beslut, avslutar han.