• Huvudsponsorer

Segerskytt med första målet i FBK-tröjan

4 mars 2017 20:10
Eftersnack

Gustaf Thorell kunde inte ha valt ett bättre tillfälle att skjuta in första målet i Färjestadströjan på en retur. Det blev nämligen matchens enda och avgjorde matchen.
– Bara att peta in den, säger segerskytten.


Matchen mot HV71 fick en något oväntad segerskytt då Gustaf Thorell tryckte in en retur bakom Fredrik Pettersson-Wentzel i HV-målet.
– Alexander Johansson gjorde det bra när han kom in från hörnet och sköt, bara att peta in den bakom målvakten, säger Gustaf.
En oväntad segerskytt delvis för att han spelade sin 17:e match i FBK-tröjan utan mål och delvis för att det blev matchens enda mål vid 1-0-segern.
Det var hans första mål i FBK-tröjan i SHL-sammanhang och kunde knappast ha kommit vid ett bättre tillfälle. Han gjorde 21 matcher för FBK under två säsonger 2008-2010 också men utan mål. Totalt var det hans andra SHL-mål, det första kom i Brynäs i höstas. Så efter totalt 70 SHL-matcher var det kanske på tiden.
– Klart det känns skönt men jag tänker inte riktigt så. Hockey är ett rollspel där alla har sina roller. Jag har min roll som jag försöker göra så bra jag kan, säger Gustaf.
– Min uppgift är kanske inte att göra en massa mål även om det är kul om nån puck trillar in.

Gustaf Thorell anslöt vid nyår från Brynäs där karriären gått i stå. Istiden i Gävlelaget blev mindre och mindre och självförtroendet sjönk rejält. När han fick chansen att "komma hem" till Färjestad fick han tillbaka glädjen igen.
– Ja, det var perfekt att få komma hit, viktigt att få börja om från noll igen, minns han.
I Brynäs blev det 28 matcher med 7:32 minuters istid i snitt per match. När Karlstadsfödde Thorell bytte hem till FBK blev det ett lyft på alla plan och istiden ökade med 60 % till drygt 12 minuter per match.
– Har fått ett annat förtroende här, fått spela i boxplay och känna mig mer delaktig, berättar 27-åringen.

Han inledde med att få spela ihop med förre radarpartnern från BIK Karlskoga, Marcus "Lilliz" Nilsson och de båda fick faktiskt fart på varandra. Senaste matcherna har han dock spelat ihop med Linus Persson och Oskar Steen.
– Funkar väldigt bra att spela med dem också.
Hela FBK fungerar bra för tillfället med fem segrar på de sex senaste matcherna och man har hållit nollan vid alla fem vinsterna.
– Vi har två bra målvakter som vi litar på och så har vi bra backar, riktiga klassbackar, det ser bra ut, tycker han.