J20: Serieledning!

18 februari 2019 16:33
| Junior

J20 trummar på. I helgen hemmaslog man Brynäs IF med 3-2 och Mora IK med 2-0.
– Serieledning och åtta raka segrar. Bara en sån sak, utbrister en nöjd Andreas Johansson.


Färjestad kom till start med en något sargad trupp. Skador och sjukdomar gjorde att tränarstaben fick arbeta med minimerad trupp. Men inställningen är alltid densamma, att vinna.
– Det gäller att hitta en väg att vinna, menar Johansson.

Färjestad BK - Brynäs IF

Under lördagen gästades Färjestad av Gävlelaget Brynäs IF. Ett Brynäs vars taktik var tydlig, stäng mitten i egen zon och försök kontra. Det fungerade bra i två perioder men till slut gav det vika och Färjestad fick utdelning via ett stundtals massivt tryck.
– Vi fick kämpa för den här segern. Det var svårt att komma igenom och hitta de där riktigt heta chanserna. Men otroligt skönt att vi lyckas vända och vinna, säger Andreas.

Matchen slutade 3-2 till Färjestad efter två sena mål av Anton Klint och Linus Nilsson.

Färjestad BK - Mora IK

Ytterligare manfall gjorde att Färjestad fick gå på tre kedjor i söndagens match mot Mora IK. Men ett gediget försvarsspel över 60 minuter skapade förutsättning till tre nya poäng. Efter att 1-0 kom i andra perioden kunde Färjestad genom en spelförande och tät hockey rida ut matchen. I period nummer tre satte man tidigt dit 2-0 som också blev slutsiffrorna.
– Vi är spelförande matchen igenom men det syntes extra mycket efter 1-0. Jag är stolt över killarna som kämpar på så bra trots tunt manskap, säger Johansson.

Kommande helg åker Färjestad norrut för dubbla bortamatcher - Timrå IK på lördag samt Skellefteå på söndag.

Färjestad BK - Brynäs IF

3-2 (0-1, 1-1, 2-0)
Målskyttar: Linus Johnsson, Anton Klint och Linus Nilsson

Färjestad BK - Mora IK

2-0 (0-0, 1-0, 1-0)
Målskyttar: Anton Klint och Linus Johnsson