Färjestad förlänger med Olle Eriksson-Ek

11 januari 2018 14:00
| Truppen

Färjestads JVM-målvakt, Olle Eriksson-Ek, har idag skrivit på för ytterligare en säsong i Färjestad BK. – Olle är en ruskigt spännande målvakt och en framtidsman, säger sportchef Peter Jakobsson.


Nyss hemkommen från JVM, där han agerat tredjemålvakt, ser nu Olle Eriksson-Ek fram emot resten av säsongen och den som följer. En säsong som blir hans sista som junior.
– Det är det tuffaste året som junior. Man har gått ur gymnasiet och det är lite ”make-or-break” över det. Därför känns det skönt för mig att ha ett kontrakt klart för nästa säsong, säger han.

Det finns en tanke på att låta Olle Eriksson-Ek gå ut på lån till en allsvensk klubb under sitt sista juniorår.
– Det är en ganska stor skillnad på att spela juniorhockey mot att möta spelarna i Allsvenskan. Många målvakter får en väldigt bra utveckling genom att göra den resan, säger Peter Jakobsson.

– Som målvakt måste man ju spela. Det är en liten skillnad mot oss målvakter jämfört med utespelare då det finns få platser att konkurrera om. Speltid är ju avgörande för den egna utvecklingen, säger Eriksson-Ek.

Och det blir faktiskt en smak på Allsvenskan redan nu för den unge talangen. Redan i morgon tränar han med BIK Karlskoga.
– Vi tror det blir bra för både Olle och BIK. Han får en större utmaning, samtidigt som BIK får en riktigt bra målvakt att jobba med, säger Jakobsson.

lgbg1819