• Huvudsponsorer

FBK vann i förlängningen

12 november 2016 18:16

Färjestad - Malmö 1-0 (0-0, 0-0, 0-0, 1-0). FBK dominerade första perioden kraftigt men fick inte utdelning. Sen förljde två perioder med mycket kamp och två fantastiska målvakter. Det var mållöst efter sextio minuters spel och då avgjorde Alexander Johansson i förlängningen med ett skott upp i högerkrysset.


Första perioden I förrra mötet mot Malmö stod det 0-4 efter 12 minuter, förlust 2-4 till slut. I dagens match inledde ett revanschsuget FBK i ett virvlande tempo och det var i princip spel mot ett mål första tio minuterna. Framför allt var det Joakim Nygård, Johan Ryno och Tim Stapleton som satte tonen och trion skapade målchanser i varje byte. Malmömålvakten Oscar Alsenfelt räddade här sitt lag med flera kanonräddningar.

Björn Svensson fick bästa chansen för FBK med sitt friläge efter tio minuter men Alsenfelt parerade med benskyddet.
Ilari Filppula hade Malmös bästa, och enda riktiga, målchans i sextonde minuten men pucken tog i högerstolpens utsida.

FBK borde givetvis haft ledningen med några mål i paus efter en av säsongens bästa perioder, skotten var hela 16-2(!).

Andra perioden Det blev betydligt tätare och tuffare spel där båda lagen dominerade i korta perioder. Malmö hade några chanser men Lars Haugen var tät i FBK-målet. För hemmalaget hade Tim Stapleton ett bra skott och senare Johan Ryno två jättelägen men Alsenfelt i bortakassen var rena väggen.

Domarna hade lagt ribban på en väldigt hög nivå och det dröjde till 14:34 innan matchens första utvisningar kom. Malmö, som är seriens överlägset bästa lag i numerärt överläge, fick chansen i periodslutet med en man mer men FBK-spelarna jobbade hårt och klarade ut läget.
13-11 i skott i perioden som slutade mållös.

Tredje perioden

Fortsatt jämnt, tätt och tufft spel men det var FBK som tog tag i taktpinnen och skapade målchanserna. Alexander Johansson och Johan Ryno försökte men Malmökeepern var åter ivägen.

I mitten av perioden tog sig förre Malmöspelaren Björn Svensson igenom, spelade tvärs över till andra sidan där Andreas Jämtin hade till synes öppet mål men Alsenfelt stod för en makalös plockhandsräddning. Årets bästa?

Bortalaget stack upp några gånger men Haugen tog skotten från Filppula och Thuresson. Med 2:31 kvar fick FBK sitt första numerära överläge och man hade flera lägen men Alsenfelt stod ivägen för allt.

Förlängning

Öppet spel i spel tre mot tre men när FBK kom två mot en avgjordes matchen. Alexander Joahsson förde in pucken på vänsterkanten och letade passning till andra sidan. Men han sköt istället själv och pucken satt stenhårt upp i det bortre krysset. Kallt och snyggt och det GICK att överlista Alsenfelt till slut.

Två poäng till FBK som därmed passerade Malmö i tabellen upp till en tredjeplats.