• Huvudsponsorer

FBK avgjorde sent i tredje perioden

26 januari 2017 21:18
Matchreferat

Djurgården - Färjestad 1-3 (0-0, 1-1, 0-2). Efter en jämn match så kunde FBK plocka med sig tre tunga poäng. Alexander Johansson stod för både 1-1 och 2-1 för FBK, det sista blev matchavgörande med 3:28 kvar av matchen. Joel Eriksson Ek stängde sen matchen med 3-1 i tom kasse.


Första perioden

Båda lagen hade varsitt jätteläge i första minuten men varken Calle Ridderwall (DIF) eller Johan Ryno lyckades få in pucken. FBK fick första chansen i powerplay och man hade fina lägen för Magnus Nygren, Alexander Johansson och Joel Eriksson Ek men Mikael Tellqvist räddade mycket starkt i hemmamålet.
Hemmalaget fick nästa chans med en man mer men Lars Haugen i FBK-målet höll också tätt.
FBK tog över spelmässigt under andra halvan av perioden med hög checking vilket stressade hemmaspelarna till grova misstag. Ryno hade bästa läget när han försökte trä in pucken vid högerstolpen bakom en liggande Tellqvist men pucken tog i stolpen.
DIF kändes sig tvungna att ta timeout efter 16 minuter för att komma tillbaka till egna spelet vilket också lyckades. FBK hade flest och vassast lägen men det var mållöst i paus.

Andra perioden

Det blev en händelserik inledning på perioden. FBK´s Sebastian Erixon träffade ribban efter några minuter. Kort efter kom DIF´s Daneil Brodin halvfri och skottet tog i högerstolpen. Minuten senare styrdes Magnus Nygrens skott upp i ribban, andra ramträffen för FBK.
Istället kom 1-0 för hemmalaget när Patrik Lundh sköt ett skott som Haugen räddade men inte bättre än att Daniel Brodin kunde trycka in returen.
Kvitteringen kom 41 sekunder senare efter ett mönsteranfall, pucken gick som på ett snöre från Joakim Nygård till Johan Ryno och hans passning friställde Alexander Johansson nära mål. Hans backhand satt klockrent i högerkrysset till 1-1.
Målet gav energi till FBK som nu dominerade spelmässigt, framför allt var det Nygård/Ryno/Johansson som skapade chanser i nästan varje byte.
Hemmalaget fick ett powerplay efter tretton minuter och även om det var resultatlöst så höjde DIF spelet perioden ut.

Tredje perioden

Hemmalaget kom ut bäst med flera långa anfall. FBK lyfte upp spelet och svarade med samma mynt, långa anfall. Alexander Johansson hade ett jätteläge men Tellqvist plockade närskottet.
Efter en dubbelutvisning i nionde minuiten var det väldigt jämnt spelmässigt. Båda lagen täppte till effektivt i egen zon och det var få, heta målchanser.
Med 3:28 kvar kom FBK i en spelvändning och ett skott på mål som Tellqvist räddar, Men när en DIF-back skulle rensa bort pucken tar den på Alexander Johanssons ben och in i mål. Turligt men 2-1 för FBK!
Hemmalaget tvingades nu på offensiven och man plockade ut målvakten med 1:40 kvar för spela sex mot fem. Men det slutade med att Joel Eriksson Ek skickade in 3-1 i tom kasse med 1:22 kvar. Sista 45 sekunderna fick DIF powerplay och spel sex mot fyra men FBK jobbade effektivt maatchen ut och plockade med sig tre tunga poäng i jakten på en top-6-placering i tabellen.