Torsdag Tor 5 Januari Jan
Fredag Fre 6 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Onsdag Ons 25 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Onsdag Ons 8 Februari Feb
Söndag Sön 12 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb

FBK Dam: Storseger mot Västerås

10 januari 2015 19:00

Det storseger, vinst med hela 11-1 i omstarten efter julledigheten för FBK Dam. Och nu är FBK Dam bara en enda poäng från att säkra en plats i vårens kvalserie.


Omstart i division 1 Västra efter juluppehållet och för FBK Dam innebar det hemmamatch mot VIK Västerås HK U under lördagsförmiddagen.
FBK ångar på i tabelltoppen och förutsättningarna inför lördagens omgång var att laget, med fem omgångar kvar av grundserien, bara behöver ta totalt fyra poäng för att ta hem seriesegern och den hägrande kvalserieplatsen.

# Anton Karlsson; Hur mycket ligger det i bakhuvudet när man möter ett lag som man normalt förväntas slå? Hur jobbar ni för att hålla fokus uppe och nerverna borta?

– Det snackas ju en del om hur nära vi är, men faktum är att vi oavsett vilket måste gå in och göra jobbet. Vi måste se till att fortsätta göra bra prestationer och att vinna. Idag hade vi dåligt med folk, och några av våra tongivande spelare saknades. Då går det inte att komma ut på en skridsko.

FBK ledde med 3-0 efter första perioden, och gav egentligen inte Västerås någon chans. 11-1 skrevs segersiffrorna till.

– Vi gör en bra prestation som lag, konstaterar assisterande tränare Karlsson. Vi var, som sagt ganska kort om folk, på grund av jobb och lite annat, och vi har haft ett lite längre matchuppehåll under vilket vi har tränat på ganska ordentligt. Vi gör det vi ska därute idag, spelar med fart och vårdar pucken, och våra backar spelar riktigt bra.

Det var ett decimerat lag som FBK mönstrade på lördagsförmiddagen. Bara fyra backar, om än då med femte backen Lisa Berg på forwardsposition för att man skulle få ihop tre kedjeformationer. Berg gjorde två mål trots den lite ovana forwardspositionen och backarna Tilda Antonsson och Sara Kask noterades också i målprotokollet.

– Tilda gjorde sitt första mål och Sara gjorde två. Våra backar spelar jättebra, berömmer Karlsson. Inte bara protokollmässigt utan även spelmässigt. De hittar jättebra vändningar, back-back, och är riktigt bra även i anfallszonen idag. Det gjorde vi mycket bättre idag än vi gjort tidigare, och det är kul att se.

Karlsson väljer att plussa lite extra för just Kask samt forwarden Emelie Johansson:

–Sara står för många fina uppspel idag, håller i pucken och har bra tajming. Sedan tycker jag att Emelie Johansson visar väldigt mycket av sina fina kvaliteter idag. Vi vet att hon är jättebra med pucken, men idag släppte hon pucken väldigt bra till lagkompisarna, stod för flera fina pass och jobbar dessutom hårt hemåt. Sedan är det kul att se att fler tjejer kliver fram och gör poäng när vi idag saknade några av de spelare som brukar vara tongivande på den fronten.

Nästa match för FBK Dam spelas den 21/1, då tjejerna möter tabelljumbon Nora på bortaplan. Säkrar man minst en poäng där är kvalserieplatsen klar.

Färjestad-VIK Västerås HK U
11-1 (3-0, 5-1, 3-0)

Första perioden

3.45 1-0 Tilda Antonsson (Frida Andersson)

9.17 2-0 Sara Kask (Jolin Blom, Emma Thomann)

19.53 3-0 Frida Andersson (Alexandra Skoog)

Andra perioden

312 4-0 Emma Thomann u ass

3.45 4-1 Samantha Angell (Linnéa Näslund)

10.48 5-1 Emelie Johansson (Lisa Berg) PP1

12.30 6-1 Lisa Berg (Tilda Antonsson)

17.31 7-1 Emelie Johansson (Lisa Berg, Alexandra Skoog)

17.52 8-1 Sara Kask (Emelie Johansson)

Tredje perioden

4.47 9-1 Emelie Johansson(Aleandra Skoogh)

16.03 10-1 Alexandra Skoogh (Emelie Johansson, Sara Kask)

18.10 11-1 Lisa Berg (Alexandra Skoogh, Jonna Andersson)

Skott: 43-15 (14-3, 15-8, 14-4)

Utvisningar: FBK 2x2, VIK 2x2

Publik: 155