Linus Johansson officiellt klar för Färjestad BK

24 april 2018 15:00
Lagbygget

Som en del i nästa säsongs lagbygge presenterar vi idag Linus Johansson. Han kommer närmast från Djurgårdens IF.


Rykten har florerat och nu är de bekräftade. Linus Johansson byter Djurgården mot Färjestad.
– Färjestad har under de senaste åren spelat en riktigt rolig ishockey med mycket fart, skicklighet och många mål. Jag tror att det spelsättet kommer att passa mig, säger han.

Linus har spelat de två senaste säsongerna i Djurgården och har där haft en bra utveckling. Nu känner han att det är dags att ta nästa kliv.
– Jag är jättetacksam för de två åren i Djurgården och SHL. Nu känner jag för att ta en större roll och bli ett mer ledande namn i laget.

Linus Johansson växte i slutspelet fram som en av Djurgårdens viktigaste spelare, och han tycker själv att det är hans bästa tid på säsongen.
– Det har varit så i alla klubbar och nivåer jag spelat, att jag blir bättre ju mer det hettar till och ju längre säsongen lider. Det känns som det är en bra egenskap att ha, säger han.

Att nu byta miljonstaden Stockholm för det aningen mindre Karlstad ser han fram emot.
– Jag har väl egentligen aldrig sett mig som en storstadsmänniska, även om jag är en liten kameleont på det viset. Ibland vill jag kunna köra fram bilen direkt till bostaden medan det vid andra tillfällen finns ett sug efter att sätt sig på tunnelbanan och åka in och kolla i tusen butiker. Men vad jag har hört av Alex (Johansson) så är det en fin stad.

Ja, det finns några Karlstadskopplingar även i Linus Johanssons sfär. Alex och Linus har spelat tillsammans i Troja, en klubb som även Stefan ”Åttan” Nilsson spelat i.
– Min pappa är bra kompis med ”Åttan” och våra familjer är nära vänner, så jag har sett hans två guldhjälmar vid ett otal tillfällen, skrattar han.

Peter Jakobsson om Linus Johansson:
– Ohyggligt spännande nyförvärv. En riktigt rejäl center som drev sitt lag väldigt hårt under säsongen. Kommer till Karlstad för att ta nästa kliv och för att bli landslagsspelare. En ledartyp som vi har skrivit två "rauka" år med, säger Jakobsson.

  • lgbg1819