Rydahl och Ellis tvåmålsskyttar mot HV71

28 februari 2018 23:06
Eftersnack

Nyförvärven levererar för Färjestad. Gustav Rydahl gjorde två mål i sin andra match och backen Morgan Ellis satte också två puckar på HV71 och står på tre mål på fyra matcher.
– Jag trivs som fasen här, säger Rydahl efter sin andra match i FBK-tröjan.


Efter debuten mot Skellfteå i lördags pratade jag med Gustav Rydahl om att han var nära att göra mål i första bytet. I nästa match, sa Rydahl då.
I kvällens match mot HV71 så infriade han "löftet" att göra mål, inte bara en gång utan två!
Lagets nye målkung?
– Haha, vete fasen vad som hände, skrattar Gustav efter matchen.
Han spelade ihop med poängkungen Johan Ryno och skarpskytten Martin Johansson mot HV71, två offensiva och rutinerade spelare.
Vad tänkte du innan matchen?
– Att inte spela nåt finlir utan skapa ytor åt dem, att åka mycket skridskor och vara jobbig, tacklas och ta plats framför mål, säger 23-åringen.
Rydahl skötte sin roll mycket bra och skapade ytor, inte bara för kedjekamraterna utan även för sig själv vid 2-0-målet. Han tog sig förbi sin motståndare vid vänsterhörnet och bröt in mot mål.
– Jag såg Ryno framför mål men backen hade koll på honom så jag gick själv, säger Rydahl.
– Sen kom backen mot mig och jag fick iväg pucken högt mot första stolpen och den gick in, berättar han.
Hans andra mål betydde 5-2 och kom tidigt i tredje perioden.
– Jäkla fint spel från Martin Johansson, jag behövde bara stå där framför mål.
Ensamme Rydahl styrde upp den högt innan HV-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel hann över i sidled.
Att göra mål måste kännas extra bra när du kommit till en ny klubb?
– Man får ju extra självförtroende förstås och det är jäkligt skönt att sätta nån kasse ibland även om det är viktigast att vinna matchen, så klart.
Passar FBK´s spel dig bra?
– Jo, jag tycker det, jag trivs som fasen här! säger han.
Att han spelar "sitt" spel intygas av tacklingsstatistiken där Rydahl noterades för fyra av lagets totalt nio tacklingar i matchen.

Morgan Ellis kom från Skellefteå utan att ha gjort ett enda mål på 39 matcher. I sin tredje FBK-match i lördags gjorde han sitt första mål, mot just Skellfteå. Ikväll mot HV71 gjorde han två, rejäla backmål.
– Lustigt hur det fungerar, har gjort många mål i andra ligor men inte här, förrän nu, ler han.
Beskriv målen.
– Vid första målet så försökte backen att blockera skottet men när den gick förbi såg inte målvakten riktigt, säger Ellis som fick en fin passning från Martin Johansson mitt i "slottet".
– Vid andra målet såg jag att många spelare skymde vid målet och målvakten såg inte pucken alls.
Ellis sköt från blålinjen och pucken for in högt bakom HV-målvakten Fredrik Pettersson-Wentzel, som f ö hade en mycket otacksam uppgift som sista utpost i ett virrigt HV71.

Två mål, en assistpoäng och imponerande +5 i plus/minusstatistiken mot HV71. Hur förklarar du själv din positiva förvandling?
– Jag har fått en fräsch start här i en ny klubb, fått bort lite vikt från mina axlar, tycker 25-åringen.
– Jag hade inte gjort mål på ett tag och tappat lite självförtroende. Det är svårt att bli "het" men när man väl blir det så gäller det att försöka hålla i det så länge som möjligt.
Han ser mer och mer bekväm ut i sin backroll i FBK, lugn och stark i egen zon och alltmer självklar i sitt spel, och nu målskytt för andra matchen i rad.
– Han är en bra skytt och har rörliga fötter så han får igenom skotten, berömmer FBK-tränaren Ante Karlsson.