Åslund pålitlig i alla lägen

26 oktober 2017 23:00
| Eftersnack

FBK bröt förlustsviten och vann med klara 4-1 i Gävle mot Brynäs.
– Bra match från oss, vi fick en bra start och sen kontrollerade vi matchen, tycker Per Åslund.


Per Åslund hör till de mest rutinerade spelarna i dagens Färjestad och har i den tuffa konkurrensen hamnat i tredjekedjan. Mot Brynäs var han en av lagets bästa spelare och gjorde det viktiga 1-0-målet.
– Linus (Persson) sköt på Fabbe (Zetterlund) och jag fick öppet mål, berättar Åslund.
– Vi fick en bra start och sen kontrollerade vi matchen, Efter nio minuter kom även 2-0-målet, Michael Lindqvist målskytt, och sen rullade det på.
Inför matchen kändes Brynäs som en besvärlig motståndare, inte minst med 4-0-segern borta mot Frölunda i tisdags i färskt minne. Vad sa ni inför matchen?
– Att vi måste ha tålamod och spela vårt eget spel, då är vi svårslagna.
Taktiken fungerade perfekt för redan fyra minuter in på andra perioden hade FBK gått ifrån till 4-0. Men när Brynäs reducerade till 4-1 fick de rejält med ny energi.
– Ja, de fick lite liv där och det blev svängigare hockey men jag tycker vi hade bra kontroll, säger Åslund.

Han är en av lagets veteraner med stor rutin, är inne på sin 11:e säsong i FBK. Men han har fått en lite ny roll och gör ett grymt jobb lite mer i det tysta med bl a spel i boxplay. Mot Brynäs hade han mest istid av alla forwards
– Jag ska spela mycket både framåt och bakåt och det känns bra att man får stort förtroende, man växer, förklarar 31-åringen.
Du har gjort 9 poäng (5 mål + 4 assist) hittills, är du nöjd?
– Det känns bra även om man alltid vill göra fler poäng, ler han.

Revanschmöte mot Brynäs redan på lördag hemma i Löfbergs Arena. Det var bitvis ganska grinigt i kvällens match, tror du det följer med till lördagsmatchen?
– Det tror jag, roligt med mer känslor och lite mer gruff. Men vi ska fokusera på vårt eget spel, vi vill spela anfallshockey för vi är bra i anfallszonen.
Statistiken backar upp det sista påståendet, FBK har nämligen gjort flest mål av alla lag så här långt. Och lagets mer offensiva spelstil verkar passa Åslund bra eftersom han är så allround och kan spela i alla spelformer med stor arbetskapacitet. Fortsättning följer på lördag, köp biljett och upplev hockey live!