Haugens storspel räckte inte

11 januari 2018 23:00
| Eftersnack

Trots Lars Haugens storspel i kassen mot Djurgården så blev det förlust med 2-3. – Surt, riktigt surt, suckar FBK-målvakten.


Djurgården spelade riktigt bra första halvan av matchen och skapade massor med målchanser men FBK ledde med 1-0 efter ett tidigt ledningsmål i powerplay. Det kunde man tacka målvakten Lars Haugen för, utan hans storspel kunde matchen varit avgjord redan där.
Du hade en del att göra ikväll?
– Ja, det var roligt, många skott och mycket att göra, det kändes riktigt bra, säger Haugen som var FBK´s klart bäste spelare ikväll.
– De har bra fart och går hårt in på mål.
FBK-målvakten stod för några riktiga kanonräddningar när det blåste som värst. Inte minst på Mikael Ahléns läge på bortre stolpen när Haugen gjorde en blixtrande sidledsförflyttning och räddade, de flesta på läktarna hade nog redan bokfört ett baklängesmål där.
Du måste vara nöjd med din egen insats ikväll?
– Det känns bra, känner mig bättre och bättre, på väg mot något riktigt bra, säger han.
– Hade lite otur på andra målet när han (Niclas Bergfors) gjorde sin "wrap-around", jag fick inte rätt träff mot stolpen med skridskon, säger Haugen om målet där DIF-forwarden var bakom mål men kom upp framför efter att ha tryckt bort sin FBK-back.
– Då kunde jag inte skjuta ifrån ordentligt åt andra hållet så han fick in den vid bortre stolpen.

Matchen vände i tredje perioden vände matchen för Djurgården som gick från 1-2-underläge till 3-2 på åtta(!) sekunder.
– Surt, riktigt surt, suckar FBK-målvakten.
Du såg ändå väldigt fokuserad ut, var säker i dina aktioner och lämnade inga returer.
– Har försökt lugnat ner mig lite, har kanske velat lite för mycket tidigare, det har varit en justering i vårt spel, vi har varit mer offensiva men det blir svårare lägen emot också, säger Haugen.
Försvarsspelet har varit akilleshälen för FBK en längre tid, man släpper till för många målchanser emot sig. Då hjälper det inte om målvakten storspelar.
– Det hänger ju ihop, konstaterar han.
– Vi blir lite för offensiva ibland och så blir vi straffade bakåt.
30-åringen har vaktat målet de tre senaste matcherna.
– Lättare att få tre matcher i rad än att få en match här och där men det gäller ju att vinna de matcherna också, tycker han.
– Vi kan inte släppa till så mycket bakåt, måste hitta vägar att vinna, det är frustrerande.
Trots FBK´s i långa stycken positiva insatser denna säsong är han själv missnöjd så här långt.
– Jag är besviken, jättebesviken på första halvan av säsongen. Det har varit en tuff höst med justeringen till ett offensivare spel, säger den norske landslagsmålvakten självkritiskt.
– Jag har inte hållit min standard, jag är inte nöjd med vad jag presterat. Men känner mig mycket bättre nu, som att jag är på väg mot nåt bra nu och jag ser positivt på framtiden.