Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Idag 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Fredag Fre 16 April Apr
Söndag Sön 18 April Apr
Tisdag Tis 20 April Apr

Pontus Åberg klar för Färjestad

20 mars 2013 14:57

Färjestad har gjort med forwarden Pontus Åberg, 19.
Klubben har skrivit ett tvåårskontrakt med den tidigare Djurgårdsspelaren.
- Han har allt som krävs för att bli en stjärnspelare, säger Färjestads scout Anders Steen.


Åberg kommer närmast från Djurgården där han den senaste säsongen spelat med klubben i Allsvenskan och där han svarade för 40 poäng (12+28) på 52 matcher. Han gjorde ytterligare 4 poäng (3+1) på sex matcher i kvalspelet till Kvalserien.

Färjestad har under en längre tid följt Åbergs utveckling.
- Han är en mycket talangfull spelare som kan göra det oväntade och bryta mönster och det har vi sökt, säger Anders Steen.

Åberg gick i andra rundan (nummer 37) i sommarens draft där Nashville plockade upp stockholmaren som har Farsta som moderklubb.

Åberg har två år i rad varit högaktuell för JVM-truppen men i sista stund hamnat utanför landslagsdiskussionen och VM-spelet.
Han har bra skridskoåkning, bra spelsinne och ett mycket bra skott. Han är rightskytt, rör sig bra på isen och bryter mönster. Han har i Djurgården från och till haft rollen som pointspelare i powerplay.

– Han är bra en-mot-en, han är kvick och snabb och spelare med de egenskaperna och i rätt ålder är svåra att finna, säger Steen.

Han spelade 47 elitseriematcher med Djurgården förra säsongen och noterades då för 15 poäng (8+7). I den efterföljande Kvalserien blev det dock bara ett mål på sju matcher i ett DIF som befann sig i fritt fall.

Han blev under sin första säsong (11-12) en av fyra nominerade till Årets Rookie och var säsongen därpå Allsvenskan poängbäste junior.