• Huvudsponsorer

FBK-kaptenen: – Det var dåligt, riktigt uselt!

10 december 2017 18:00
Eftersnack

Det var tomma blickar i FBK´s omklädningsrum, besvikelsen var stor och lagkaptenen Alexander Johansson höll inte inne med självkritiken.
– Idag är vi inte ens nära, det fanns inte mycket positivt i spelet idag. Just nu känns det bara skit, säger "Alex" besviket.


Mora spelade defensivt, smart och uppoffrande och hade ledningen efter första perioden. FBK var utmanövrerade och tämligen anonyma i spelet. Vad sa ni i pausen mellan första och andra perioden?
– Det vill du inte höra! säger lagkaptenen Alexander Johansson barskt.
– Om du berättar i lite snällare ordalag?
– Frågan var om vi vi villiga och spela ishockey eller om det bara var en liten samling en söndag och lämna det där.
Det hjälpte inte så mycket?
– Nej, i andra perioden spelade vi riktigt osmart, dålig ishockey, jobbig ishockey, ej vägvinnande. Väldigt olikt den hockey vi har spelat under säsongen, det håller inte i längden, suckar han.
Ändå hade ni chansen inför tredje med 1-3-underläge men då kom 1-4 direkt i inledningen av tredje.
– Ja, det blir så ibland. Det var riktigt dåligt prestationsmässigt, energimässigt riktigt uselt. Idag är vi inte ens nära, det fanns inte mycket positivt i spelet idag, det finns mycket att analysera. Just nu känns det bara skit, säger han besviket.
Nu har ni hamnat i underläge mot Växjö (0-3), Linköping (1-3) och Mora (0-3).
– Glöm inte matchen mot Karlskrona heller (0-2). En trend, jag sa till Gereon (Dahlgren, FBK-tränaren) att vi levde på lånad tid när vi hamnar i underlägen gång på gång, att vi litar för mycket på individuell skicklighet, att några spelare ska lösa det. Det har varit för mycket upp och ner, konstaterar "Alex".
– Alla lag går igenom lite tunga tider och det är nu vi mäts hur bra vi är. Halva serien är spelad, hur tar vi oss ur det, vad kan vi förbättra, hur gör vi för att bli ett tuffare lag som håller ända till slutspelet. Det är det som byggs upp nu.
– Tittar vi på vår laguppställning så har vi en bra bredd och tillräcklig skicklighet för att kunna spela ut, vara ett kollektiv som ska vara jobbiga att möta.
Bara att dra ett streck över de tre senaste matcherna?
– Ja, gärna, vi kan glömma hela veckan, förresten.

Hur känns det personligen att vara tillbaka i spel efter dina skador?
– Karlskronamatcherna var mest för att känna på lite och få lite flås. Mot Växjö och Linköping var jag riktigt otimad, besviken på mig själv, insatsen är för dålig, säger han självkritiskt.
– Jag vill vara en bidragande faktor och idag var det första matchen som jag tyckte att jag bidrog på det sättet som man kan förvänta sig, att jag gjorde det jag tror att laget kräver av mig.

Hur sammanfattar du läget i laget efter tre raka förluster?
– Jag tror att det är många spelare som behöver återhämta sig mentalt och fysiskt, gå två steg tillbaka och andas lite, vad har vi gjort, vad kan vi göra, hur går vi vidare.
– Det är för många spelare som underpresterar just nu för att vi ska vinna hockeymatcher. Vi har haft Rappe (Asplund), Dick (Axelsson) och Linkan (Michael Lindqvist) som har varit fantastiskt duktiga och räddat oss i vissa matcher. Vi måste vara fler som presterar och finna en tuffhet i hela laget som behövs för att vinna matcher, fortsätter han.
– Det gäller att vara positiv och försöka se saker som kan förbättra och komma samman som grupp igen. Vi måste bygga upp ett självförtroende.

Och nu väntar sexton dagars ledighet?
– Det är längre än vad vi har vid OS-uppehållet, det finns mycket tid att jobba på, säger FBK-kaptenen.

Sen väntar Brynäs på bortaplan på annandagen. De spelar matcher både 19 december och 21 december. Har de fördel av att redan vara igång?
– Det tror jag inte, vi spelade match före förra året men förlorade mot Rögle ändå. Annandagshockey brukar vara lite slätstruken och lite high chaparall, egentligen. Det gäller att nollställa mentalt och inte tycka att vi är här uppe, säger han och visar med handen högt uppe vid huvudet.
– Vi måste förstå att vi får det vi förtjänar, inget annat.
– Det gäller att analysera vad vi kan göra bättre, vad vi MÅSTE göra bättre. Det finns inga genvägar, det är bara hårt arbete som gäller!