• Huvudsponsorer

Fabbes dröm blev verklighet

8 maj 2017 13:17
Lagbygget

En dröm har gått i uppfyllelse för Fabian Zetterlund.

– Ända sedan man började spela har ju siktet varit inställt på att ta en plats i a-laget, och nu har jag kommit så långt som ett kontrakt så det känns fantastiskt kul, säger han.


Fabian Zetterlund, född 1999, skrev i helgen på sitt första a-lagskontrakt. Ett kontrakt som han siktat på sedan han började spela hockey i Färjestad.
– Det har ju alltid varit drömmen, att komma med i a-laget. Fick ju testa lite fjol men nu är det på riktigt, säger ”Fabbe”.
Tanken är att Fabian ska ingå i truppen och därifrån kämpa sig till en plats i a-laget. Sportchef Peter Jakobsson har inte lovat någon fast plats utan det är ett hårt jobb som gäller framöver.
– Det är en grym konkurrens och det är inget sagt att jag ska spela i den eller den femman utan på lika villkor konkurrera om en plats i laget helt enkelt, säger han.

Med ett lyckad U18-VM i bagaget avslutade Fabian sin säsong på bästa sätt.
– Jag fick en riktigt skön boost efter turneringen. Det gick bra för både mig och FBK-kompis Oskar Bäck, och det infann sig en liten känsla av att ”jag klarar av det här”. Jag bevisade om inte annat för mig själv att jag är på väg någonstans, säger han.

Sportchef Jakobsson är nöjd över att ha gjort klart med löftet.
– Fabbe är redan nu en mycket duktig hockeyspelare och har en grym utvecklingspotential. Kul också med en kille som spelat i klubben sedan barnsben och som förhoppningsvis nu kan ta nästa kliv och etablera sig på SHL-nivå, säger Jakobsson.

Avtalet gäller på 1 år men kan under säsongen komma att skrivas om till ett rookieavtal.