Måndag Mån 11 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Lördag Lör 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt

- Alla bidrog och var revanschsugna

6 oktober 2013 13:49

Andreas Johansson var givetvis nöjd med att laget snabbt lyckades studsa tillbaka efter den tunga förlusten mot Växjö kvällen innan.

- Det var väl en ganska händelsefattig och jämn match, men jag tycker att vi gör ett bra jobb defensivt. Bra målvaktsspel och lagmässigt en bra match, speciellt med tanke på det som hände igår hemma mot Växjö, säger Johansson efter matchen.


En 1-0-ledning ger inte mycket trygghet, speciellt inte på bortaplan, men Färjestad försvarade sig bra, inte minst i den sista perioden när HV pressade på för en kvittering.
- Sedan fick vi några riktigt bra kontringschanser, vilket man får om man är tight. Det är klart att man blir tillbakapressad av HV, det är ett bra lag som har hemmaplan och vi leder med 1-0. Den matchbilden är svår att ändra på.

Skillnaden mellan laget som mönstrades på isen hemma i Löfbergs Arena och den som lyckades ta en tung skalp nere i Kinnarps Arena var milsvid.
- Ja, vi krigar på ett annat sätt idag, vi står upp för varandra och även om det bara blir 1-0 tycker jag att vi har bra kontroll på matchen. Det är inte ofta man känner sig lugn när man bara leder med ett mål, men jag kände mig lugn idag. Killarna gjorde för det mesta det de skulle och var pigga idag. Alla bidrog, alla var där och väldigt revanschsugna!

# Ni möblerade inte om något i laget idag, det var ju en del snack om det på presskonferensen efter matchen igår. Hur tänkte ni kring det? - Vi bestämde att vi skulle ge dem chansen att revanschera sig, så vi körde på samma. Det brukar bli bra när man gör så, istället för att sprida en massa oro genom att möblera om totalt. Man vet aldrig vad man får då, och vi vet ju att de har spelat bra ihop förut.

Allt är dock inte frid och fröjd. Det finns fortfarande saker att jobba på enligt Johansson.
- Vi är glada för att vi lyckades bärga hem vinsten, men borde kanske ha skapat lite mer vassa chanser än vi gör. Även om inte HV skapade så mycket sådana de heller.

PW fick fortsätta i målet och höll nollan efter en riktigt fin match.
- Han är ju inne i zonen, kan man säga. Även om vi förlorade igår tycker vi att han gjorde en väldigt bra match, och han var ruggigt bra redan mot AIK så vi kände att vi kör honom den här veckan. Och det gjorde vi ju rätt i, avslutar Johansson med ett skratt.