• Huvudsponsorer

Åttondelsfinal väntar efter förlust mot HV71

9 mars 2017 21:16
Matchreferat

HV71 - Färjestad 3-2 (1-1, 2-1, 0-0). Efter en jämn förstaperiod tog HV71 tag i matchen och tog ledningen. FBK kvitterade men efter HV´s 3-2-mål i slutet på andra perioden förmådde inte FBK att kvittera igen. Nu väntar åttondelsfinal hemma i Karlstad på lördag.


Första perioden

FBK fick en drömstart med 1-0 redan efter 1:33 då Milan Gulas spelade fram till Marcus Nilsson i mitten, Han fick öppen gata och kunde prickskjuta in pucken lågt vid vänsterstolpen.
HV hade nästa chans då Kevin Stenlund hade ett liknande läge som vid målet men Stefan Stéen i FBK-målet räddade. I åttonde minuten hade John Persson ett skott i ribban, blev tacklad av David Ullström i skottögonblicketoch blev liggande. Smällen såg ut att ta i huvudet och Persson utgick från matchen.
Hemmalaget fick matchens första numerära överläge men FBK klarade av det på ett bra sätt. Men kort efter man blev fulltaliga kom ändå 1-1. Adam Almqvist sköt från backposition och pucken for in bakom en helt skymd FBK-målvakt.
Sebastian Erixon var nära att ge FBK ledningen med tre minuter kvar men pucken tog i högerstolpen.

Andra perioden

Tidigt powerplay för HV som FBK redde ut men på nytt gjorde HV mål direkt efter att FBK fått in sin femte spelare, Per Arlbrandt målskytt. Målet gav vind i seglen för hemmalaget som låg på.
FBK lyckades ändå kvittera i sjunde minuten. Joakim Nygård hade pucken bakom målet, tryckte in sig framför mål och fick in pucken mellan benen på Linus Söderström i HV-kassen.
HV fick ett nytt powerplay men FBK klarade av det på ett bra sätt. Mattias Tedenby var nära att peta in en retur nära målet men Stéen var tät. Slutminuten blev händelserik då HV tog ledningen med 3-2 efter att Kevin Stenlund tryckt upp pucken i vänsteerkrysset efter vunnen tekning. Bara tio sekunder senare hade FBK´s Alexander Johansson ett hårt skott i vänsterstolpen, tredje ramträffen i matchen för Karlstadslaget.

Tredje perioden

Spelet bytte karaktär i slutperioden och det var tätt, tufft och intensivt. HV spelade effektivt på sin ledning, krympte ytorna och det var tunnsått med målchanser.
När FBK drog på sig en ny utvisningen krympte tiden för en kvittering ytterligare.
FBK tog timeout med 4:20 kvar för att dra upp riktlinjerna för en sista ansträngning med en toppning av laget. Med 1:43 kvar plockade man ut målvakten för att spela sex mot fem. Alexander Johansson hade ett jätteläge i slutsekunderna men Söderström räddade och HV vann matchen.

Förlusten innebär att det nu vankas åttondelsfinal mot Djurgården på lördag hemma i Löfbergs Arena.