Måndag Mån 11 April Apr
Lördag Lör 16 April Apr
Måndag Mån 18 April Apr
Onsdag Ons 20 April Apr
Fredag Fre 22 April Apr
Söndag Sön 24 April Apr
Tisdag Tis 26 April Apr
Lördag Lör 30 April Apr
Måndag Mån 2 Maj Maj
Tisdag Tis 3 Maj Maj
Torsdag Tor 5 Maj Maj
Lördag Lör 7 Maj Maj
Måndag Mån 9 Maj Maj
Torsdag Tor 12 Maj Maj
Torsdag Tor 11 Augusti Aug
Lördag Lör 13 Augusti Aug
Torsdag Tor 18 Augusti Aug
Torsdag Tor 25 Augusti Aug
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt

Nygård avgjorde med matchens enda mål

5 oktober 2013 20:32

Matchens enda målskytt, och därmed också den som avgjorde för Färjestads räkning. Joakim Nygård har sett het ut under säsongsinledningen, även om han inte riktigt fått den utdelning han varit värd. Men nu verkar det ha börjat rulla igång för den talangfulle tjugoåringen. I eftermiddagens match mot HV71 kom det som kom att bli det avgörande målet redan efter 13.29 i första perioden när Nygård, den här gången assisterad av Anders Bastiansen och Anton Grundel, överlistade HV71:s Gustav Wesslau.


# Grattis till målet! Både du själv och din kedja skapar mycket, skönt att både du och er kedja har börjat få utdelning! - Det har gått bättre och bättre för mig, även om jag inte riktigt har fått dit lägena riktigt. Det var skönt att jag fick in en puck mot AIK, och sedan då att få in en enkel puck idag också, det är skönt att det börjar trilla in lite mål. Det känns bra i kedjan också. Vi är en bra kombo - Åbergs målsinne, bådas speed på kanterna och så Wallin som är smart där i mitten.

# Vad sa ni spelare till varandra med tanke på att det bara var 18 timmar mellan matchen igår och den idag? - Vi sa redan efter matchen igår att det är skönt att vi har en ny match direkt efter. Skönt att ta revansch direkt, och vi pratade om att vi skulle gå ut och arbeta mycket hårdare än vi gjorde i går. Vi visste ju att HV skulle komma ut rätt hårt eftersom de visste att vi hade match igår, så vi var tvungna att vara med från start. Jag tycker att vi gör en bra match, speciellt defensivt. De snurrade på ganska bra nere i hörnorna, men kommer inte riktigt in på mål. Sedan gör PW en riktigt bra match i mål också.

# Berätta om målet! - Alltså, jag hade egentligen tänkt åka och byta där…” Han skrattar. ”Sedan kommer pucken ut på min backhand, så då vänder jag om och deras back går ned på ett knä. Jag får pucken över hans ben och så går den in under Wesslaus stöt, tror jag. Riktigt skönt,alltså!

# Du ser pigg och kreativ ut på isen. Vad har hänt sedan i fjol som gjort att du har tagit det här klivet i år? - Bra fys-säsong till att börja med. Jag har blivit lite starkare, fysiken har inte varit min starka sida tidigare. Sedan är det min andra säsong i SHL. Under första säsongen kanske man inte vågar ta för sig riktigt på samma sätt, spelar lite säkert och så. Men nu känner jag att jag får mycket förtroende, och då vågar man mer och får bättre självförtroende.