• Huvudsponsorer

Färjestad föll tungt i Scandinavium

3 januari 2017 21:16
Matchreferat

Frölunda - Färjestad 5-0 (3-0, 1-0, 1-0). Ett sjukdomsdrabbat FBK klarade inte av att störa suveräna serieettan Frölunda i Scandinavium som avgjorde med 3-0 redan i första perioden.


Första perioden

Förutsättningarna var inte de bästa för FBK inför matchen. Ryno, Nygren, Grundel och Svensson var hemma med influensa och ett antal spelare ställde upp till match med tydliga influensasymptom. Med Eriksson Ek och Asplund i JVM så blir truppen tunn och ett antal spelare kallades in från FBK´s J20-lag.
Hemmalaget, med elva raka hemmasegrar i bagaget tog hand om taktpinnen och 1-0 kom efter 4:15 då Robin Figren tryckte in pucken.
FBK hade några bra spelvändningar men ingen lycka i avsluten, Milan Gulas träffade stolpen kort efter ledningsmålet.
Hemmalaget fick ett powerplay och det small direkt, ett riktigt snyggt mål då Casey Wellman fick öppen kasse bakom Lars Haugen i FBK-målet.
Gästerna hade flera bra anfall men Johan Gustafsson i hemmamålet räddade.
Istället kunde Wellman göra sitt andra mål för kvällen på egen hand, upp i högerkrysset bakom en chanslös Haugen och 3-0 med bara 24 sekunder kvar av perioden.

Andra perioden

Det blev inte riktigt samma virvlande Frölundaspel som i första perioden men de var helt klart spelförande. Och när Nicklas Lasu under en avvaktande utvisning kunde trycka in 4-0 i åttonde minuten blev uppförsbacken ännu brantare för FBK.
Man fick ett gyllene läge att reducera när Frölunda drog på sig tva snabba utvisningar men trots spel fem mot tre lyckades man inte få in pucken.
Haugen gjorde sen en kanonräddning i sidled när Figren bara skulle raka in pucken på bortre stolpen.

Tredje perioden

Med 4-0 till hemmalaget kändes matchen avgjord, det handlade mest om att FBK skulle göra en bra slutperiod och spräcka nollan.
Man gjorde ett bra försök med aggressivt spel och bra skridskoåkning men lyckades inte med avsluten.
Ett effektivt Frölunda kunde istället göra 5-0 genom Simon Hjalmarsson under en avvaktande FBK-utvisning.

FBK hade ett riktigt bra numerärt överläge på slutet men Gustafsson i hemmakassen storspelade och räddae även ett friläge från John Persson i slutminuten.

Trots den klara förlusten stod Lars Haugen för en stark insats mellan stolparna med ett antal, kvalificerade räddningar. I övrigt hade man två formationer som bitvis klarade att spela jämnt med sina motståndare men som helhet hade man givetvis inte samma bredd som serieettan.