Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Lördag Lör 13 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Lördag Lör 18 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan

FBK Dam: Seger i toppmötet

20 december 2014 21:20

Färjestad Dam vann lördagens toppmöte mot serietvåan Leksand med 4-1. Resultatet speglar inte helt matchen, som var jämnare än siffrorna antyder, och vare sig spelare eller ledare i Färjestad var helt nöjda med matchen efteråt.


– I första perioden var det ganska mycket puck i vår egen zon, och spelet var stundtals hafsigt, summerar assisterande tränare Anton Karlsson. De började bäst, medan vi spelade fast oss själva och stundtals hade svårt att få igång spelet. Men vi möblerade om en del i femmorna och gick stundtals ned i folk under matchens gång, och det gav positiva effekter. Sedan gör vi mål på våra lägen. Det avgör idag.

Färjestad drog i och med segern ifrån i tabelltoppen, och har, med fem omgångar kvar, bara förlorat en enda match av 15 spelade i höst. Den förlusten kom mot just Leksand.

- Senast vi möttes här hemma, när vi förlorade, stod vi för en mycket bättre prestation än idag, konstaterar damtränaren. Det här är definitivt en av våra sämre matcher så här långt. Samtidigt är det starkt av oss att vinna en match mot det här motståndet även när vi inte spelar på topp. Vi vill spela, jobbar och försöker göra rätt. Att sedan inte utförandet blir så optimalt som vi vill är en annan sak. Men tanken är rätt, och då kommer det att bli bra till slut.

Linda Glädt stod för ännu en helgjuten insats i Färjestadsmålet och hade stor del i segern.

- Linda är alltid bra, känns det som. Det har nästan blivit ett normaltillstånd, ler Karlsson. Hon gjorde några riktigt bra räddningar och någon viktig förflyttning. Sedan tycker vi att Julia Martinsson gjorde en bra match. Hon tar många bra beslut därute.

Lagets och division 1 Västras mål-och poängligaledare Emelie Johansson hade fått ledigt för att delta i moderklubben Sunne IK:s jubileumskväll och utöver henne var även Emma Lindgren (jobb) och Ida Lindahl (på väg tillbaka efter skada) otillgängliga idag.

Karlsson:
- Idag är det några andra som kliver fram: Jonna (Andersson) gör det bra och gör sitt tredje mål för säsongen, Sara (Kask) gör sitt första och Lisa Berg gör sitt andra. Det är kul att se att det kommer fram fler som producerar. Det är också en styrka, och bra för utvecklingen.

Dessvärre utgick Fia Larsson tidigt under tredje perioden efter att ha åkt på en otillåten tackling som tog illa. Hon skickades till sjukhus för kontroll och där fanns då redan en motståndarspelare som hämtats med ambulans efter en kollision under första perioden.

Nu väntar ett tre veckor långt speluppehåll innan de fem sista omgångarna ska spelas. Några dagars ledighet blir det för spelarna över jul, i övrigt planerar tränarna att passa på att köra lite hårdare och nöta en del detaljer under de spellediga veckorna. Färjestad har spelat sig till ett riktigt bra läge i serietoppen, och sköter man sina kort rätt är laget i princip klart för kvalserien som drar igång den 21:e februari.

Färjestad – Leksands IF
2 4-1 (2-0, 1-0, 1-1)

Första perioden

15.30 1-0 Lisa Berg (Fia Larsson)

16.51 2-0 Julia Martinsson u ass

Andra perioden

1.44 3-0 Sara Kask u ass

Tredje perioden

6.38 3-1 Emelie Berlin (Linnea Hanning, Silje Johansen)

18.02 4-1 Jonna Andersson

Skott: 31-22 (7-4, 10-8, 14-10)

Utvisningar: FBK 3x2, LIF 5x2