FBK vann returmötet mot DIF

4 november 2017 17:35
| Matchreferat

Färjestad - Djurgården 2-1 (1-0, 0-0, 1-1). Tätt och fartfyllt där FBK inför en fulsatt Löfbergs Arena tog ledningen och kunde spela på den. DIF kämpade in i det sista men Dick Axelsson kunde göra 2-0 i tom kasse. DIF-reduceringen med 22 sekunder kvar räckte inte utan FBK tog revansch för fredagsförlusten.


Första perioden

Precis som i matchen igår kväll så var det mycket hög fart och intensivt spel från båda lagen från start. Efter några halvchanser åt båda håll fick Johan Ryno jätteläge framför DIF-målet men han lyckades inte lyfta upp pucken över Adam Reideborns benskydd.
Efter 9:30 kom 1-0 för FBK och det var Jens Westin som skickade iväg ett dragskott från blålinjen, Alexander Johansson skymde målvakten och pucken singlade in vid vänsterstolpen.
FBK hade ett gyllene tillfälle att öka på sin ledning när man fick spela fem mot tre i 1:36 men lyckades inte få in pucken. DIF hade hela tiden farliga kontringar men Stefan Stéen i hemmakassen höll tätt. Markus Nilsson fick ett friläge med bara sekunder kvar av perioden men sköt tätt utanför högerkrysset på DIF-buren.

Andra perioden

FBK tog tag i spelet och var det lag som skapade vassa lägen. Joakim Nygård, Rasmus Asplund och Mikael Lindqvist hade öppna chanser men Reideborn storspelade i DIF-målet.
Gästerna hade svårt att ta sig in mot hemmakassen och Stéen hade en ganska enkel uppgift att hålla tätt. FBK fick ett powerplay i slutminuterna och var så nära att öka på ledningen men DIF-målvakten höll tätt. Skotten var 23-8 efter fyrtio minuters spel.

Tredje perioden

DIF fick börja med en man mer men FBK städade av sitt boxplay bra. Gästerna fortsatte dock speldominansen och låg på för en kvittering. FBK hade en vass kontring och kom två mot en men Reideborn tog Linus Perssons direktskott.
Med åtta minuter kvar fick gästerna ett nytt numerärt överläge och det osade kvittering men FBK-målvakten var omutlig.
Mikael Ahlén fick nästa läge men Stéen plockade. Det var två trötta lag i slutminuterna men DIF gjorde ett sista försök och plockade ut målvakten. Då satte Dick Axelsson med 2-0 i öppen kasse med 1:38 kvar. DIF gav inte upp utan forcerade in 2-1-reduceringen genom Calle Ridderwall med 22 sekunder kvar men fick inte till någon riktig kvitteringsmöjlighet i slutsekunderna.
FBK tog därmed revansch från 1-3-förlusten igår och tog hand om de tre poängen.