• Huvudsponsorer

Pennan: – Säsongens tuffaste bortamatch

19 februari 2019 13:12
inför match

Efter en stark vecka med 9 av 9 möjliga poäng in på kontot tar den här veckan fart igen i morgon då Rögle BK väntar på bortaplan.


Det är ett Rögle som fått upp farten rejält de senaste omgångarna. Tre raka segrar, varav de två senast mot HV71 och Linköping, båda på bortaplan. Det har, med 10 omgångar kvar, fört upp Rögle till en niondeplats i tabellen.

Färjestad kommer från en härlig helg med två välfyllda matcher och maximal utdelning.
– Mycket trevligt, men det är historia för oss nu. Vi har varken tid eller råd att sitta och gotta oss i gamla segrar hur trevliga de än må vara. Vi har nu siktet inställt på nästa match som är Rögle i morgon. Och som vanligt så kommer det bli en tuff batalj. Rögle har gått bra på slutet och de har säkert inte tänkt sig att förlora de heller. De har som oss en fantastisk publik och ljudkulissen som blir när det är drag i Lindab Arena är massiv. På många sätt säsongens tuffaste bortamatch, säger Johan Pennerborn strax innan han och laget tar plats på bussen och rullar söderut.

Med på bussen återfinns Sebastian Erixon som nu gör comeback efter skada.
– Passar bra det då Micke Wikstrand stannar hemma då han och Dragana blir föräldrar vilken dag som helst.

Det är av samma skäl som Markus Svensson blir kvar i Karlstad.
– De har lite tid kvar, men som för Wikstrand så är det lite andra saker som spelar in. Därför låter vi ”Mackan” vara hemma och då kommer Adam in och gör jobbet åt oss. Erik Forsberg åker med som back-up, säger Pennerborn.

Däremot får Martin Johansson vänta på sin comeback.
– Han är inte riktigt redo än, kanske på lördag. Vi får se.

Jakob Ringsby åker med och tar en centerplats då Alexander Reichenberg saknas pga sjukdom.