Torsdag Tor 5 Januari Jan
Fredag Fre 6 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Onsdag Ons 25 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Onsdag Ons 8 Februari Feb
Söndag Sön 12 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb

FBK Dam: Seger igen och Kvalserien är nära

13 december 2014 19:30

Det är ingen hemlighet att tabelltrean Sandvikens IK är serieledande FBK Dams huvudkonkurrent i kampen om den åtråvärda platsen i Kvalserien.
Färjestad har slagit laget i båda säsongens tidigare möten och på lördagseftermiddagen möttes lagen igen i Sandviken. Färjestad gick med 3-1 segrande ur även den tuffa bataljen och har nu kopplat ett starkt grepp om kvalserieplatsen.


Efter en del skador och annan frånvaro hade FBK-tränarna äntligen tillgång till hela truppen förutom Ida Lindahl inför lördagseftermiddagens bortamatch mot Sandviken. Tilda Antonsson var tillbaka efter fem veckors frånvaro, främst orsakad av efterhängsna hjärnskakningssymptom och i senaste matchen på grund av jobb. Dessutom var poängstarka centern Alexandra Skoog tillbaka efter att ha stått över förra matchen av säkerhetsskäl efter en smäll i bortamatchen mot Västerås 29/11.

Det stod 0-0 ända in i slutminuten av första perioden då Emelie Johansson, assisterad av Sara Kask, gjorde 1-0 till Färjestad i powerplay. Det var för övrigt Emelies 27:e mål på 14 matcher, och hon huserar alltjämt i topp i Division 1 Västras mål- och poängliga med sina 44 poäng (27+17). Efter varsitt mål av lagen i andra perioden gjorde Johanssons kedjekollega, Julia Martinsson, viktiga 1-3 i inledningen av tredje perioden.

- 0-1-målet i slutminuten av första perioden var psykologiskt viktig för oss liksom 1-3-målet i inledningen av tredje, konstaterar tränaren Kecke Wilhelmsson efter matchen. De låg på och pressade oss hårt från start och hela matchen blev ett enda långt krig. Men vi stod emot bra och jag är väldigt nöjd med sättet som vi genomför matchen på! Vi ligger rätt, spelar säkert, tänker bra trots pressen vi har mot oss och hjälper varandra att göra bra saker ute på isen.

Kecke valde att lyfta fram Linda Glädt i målet, som hamnade på en räddningsprocent nära 97 %, samt utespelarna Julia Pettersson och Sara Kask.

- Linda gör en fantastisk match och räddar oss stundtals när trycket från Sandviken är stort. Hon har gjort stora framsteg i höst och har verkligen tagit till sig av träningarna med målvaktstränaren Jonathan Höjd. Julia Pettersson gör en riktigt bra match, både i sin ordinarie position som center och när jag plockar ned och använder henne som back. Sara Kask gör sin bästa match för säsongen, och assisterar bland annat till två av våra mål.

Enda smolket i bägaren den här eftermiddagen var att backen Fia Larsson tvingades gå av efter ett rapp från en motståndarklubba.

FBK Dams sista match inför juluppehållet spelas i Löfbergs Arena på lördag, och då är det dags för ytterligare en tuff match i och med att serietvåan Leksand 2 står för motståndet.

Leksand får, i och med att de redan har ett lag i Riksserien, inte kvala men lär göra allt i sin makt för att ta en prestigeskalp mot Färjestad.

För Färjestads del gäller det att ta hem minst sju poäng under de återstående sex matcherna för att helt av egen kraft bärga seriesegern.

Sandvikens IK – Färjestad
**1-3 (0-1, 1-1, 0-1)

Första perioden**

19.12 0-1 Emelie Johansson (Sara Kask) PP1

Andra perioden

03.06 0-2 Lisa Östman (Julia Pettersson) SH1

15.52 1-2 Beatrice Söderblom (Julia Pommer, Ottilia Wigert) PP1

Tredje perioden

01.06 1-3 Julia Martinsson (Alexandra Skoog, Sara Kask)

Skott: 30-24 (9-8, 14-8, 7-8)

Utvisningar: Sandviken 4x2, FBK 8x2