Säsongen över för Tollefsen

16 mars 2017 13:00
| Skadeläget

Det kommer kanske inte som någon överraskning, men idag meddelar Ole-Kristian Tollefsen att hans säsong är över. En segdragen hjärnskakning sätter stopp för vidare spel.
– Tråkigt, men man måste lyssna på kroppen, säger han.


Det var i en träningssituation det hände. Han fick olyckligt en axelkåpa i ansiktet och han kände direkt att det snurrade till och att något inte stod rätt till.
– En situation som kan hända på vilken träning som helst. En otursgrej helt enkelt. Det kändes inte bra och jag gick av direkt, säger han.

Allt sedan dess har OKT fått sedvanlig behandling men tvingats tillbaka till ruta ett gång efter gång. I samråd med läkare så är det nu bestämt att säsongen är över.
– Jag vill gå ut med det för jag, helt ärligt, inte orkar svara på fler frågor om hur jag mår. Jag vet att folk frågar för att de bryr sig om mig, men det blir jobbigt att pratat om det. Jag har två mycket nära personer som har fått sina karriärer för tidigt avslutade på grund av hjärnskakning så jag har en ruskig respekt för det här. Det enda jag vill nu är att ta mig tillbaka till en dräglig vardag och kunna delta och vara tillgänglig här hemma, säger han.

Huvudvärken till trots var han i Löfbergs Arena igår och såg sina lagkamrater kriga sig fram till en kvartsfinal.
– Är så stolt över grabbarna. De tog fighten och reste sig och det var en fantastisk match att se. Hade gjort vad som helst för att få vara med där ute på isen, men det här var väl det näst bästa då antar jag, säger han.
Även arenaproduktionen letade upp Tollefsen och skickade upp honom på mediakuben med massiva applåder som följd.
– Det värmde. Det är kärlek, säger han dämpat för även om det var en uppoffring för honom att ta sig till arenan igår så får han ta en desto större smäll idag.
– Det visste jag, men det fick det vara värt.

Några comebacktankar finns just nu inte utan hans fokus ligger helt och hållet på att först och främst bli återställd.
– Med vetskapen om vad som hände mina vänner Sanny (Lindström) och Marius (Holtet) så kommer jag inte att förhasta någonting utan ska bli helt friskförklarad innan jag gör något, avslutar han.