Lördag Lör 15 Maj Maj
Fredag Fre 11 Juni Jun
Onsdag Ons 11 Augusti Aug
Torsdag Tor 19 Augusti Aug
Fredag Fre 20 Augusti Aug
Fredag Fre 27 Augusti Aug
Tisdag Tis 31 Augusti Aug
Fredag Fre 3 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt

Storseger för damerna

6 december 2014 20:43

Färjestads damer fortsätter att ånga på i jakten på den åtråvärda kvalserieplatsen. Laget besegrade på lördagseftermiddagen seriejumbon Nora HC med 14-3 samtidigt som värsta konkurrenten Sandviken fick stryk av Leksand 2 med 1-0.


Det var ett inspirerat Färjestad som äntrade isen i lördagens match, och det dröjde bara 1.16 in i första perioden innan Jonna Anderson gjorde både lagets och matchens första mål. När första perioden var över stod det 5-0, och målfesten fortsatte en bit in i andra perioden med ytterligare fyra raka FBK-mål.
Efter det började dock tjejerna slarva lite, och tränarna var inte helt nöjda med hur laget avslutade den andra perioden.
- I första perioden spelar vi riktigt bra, men en bit in i andra uppträdde vi på ett sätt som gjorde att vi tränare fick ryta till lite grann, konstaterar Kecke Wilhelmsson efter matchen.
Det är viktigt att vi behåller fokus under hela matchen. Det håller inte att tappa på det sättet om vi ska spela kvalserien, då smäller det direkt. Man kanske inte tycker att det spelar så stor roll när det står 9-0 på tavlan, men det gör det med vårt synsätt i och med att vi håller på att utbilda spelarna. Men vi kommer samman bra i tredje, efter ett snack i pausen, och avslutningen är riktigt bra!

Laget saknar fortfarande en del spelare: Långtidsskadade Ida Lindahl har precis börjat prova på is igen men där väljer man att skynda långsamt. Aisha Sheikh fick en smäll i Västeråsmatchen förra helgen och vilade. Detsamma gällde poängsprutan Alexandra Skoog. Lyckligtvis är prognosen på hennes skada bättre än man först befarade, och hon är förhoppningsvis med i nästa veckas viktiga bortamatch mot Sandviken.
Utöver dessa saknades Lisa Östman, som spelade bandymatch med sitt AIK, samt Tilda Antonsson som jobbade. Starkt av FBK att fortsätta ånga på med så många spelare borta!

- Vi vinner med 14-3 så på det stora hela gör vi det bra, summerar Kecke. De här matcherna, som vi vet på förhand att vi bör vinna, kan nästan vara de svåraste att genomföra. Sedan har vi jobbat en del med de viktiga smådetaljerna, bland annat i uppspelet, och vi ser matchen som en liten ”tenta” där vi får besked om hur veckans träning har fungerat. Där fick vi flera positiva besked!

Med sju omgångar kvar att spela leder alltså Färjestad Division 1 Västras tabell på 36 poäng, följda av Leksands IF 2 (som inte får kvala) på 33 poäng och tuffaste konkurrenten Sandvikens IK på 24 poäng. Då ska det dock noteras att Leksand och Sandviken har en match mindre spelad. Topptrion har dragit ifrån övriga, där fyran VIK Västerås HK U har skrapat ihop 10 poäng, femman Svegs IK har 3 poäng och sexan Nora HC 2 poäng i en haltande tabell.

Grundseriespelet avslutas i mitten av februari och en vecka senare drar Kvalserien igång. Där gör seriesegrarna från Division 1 Västra, Norra och Södra samt de tre bästa lagen från Östra och lag 7+8 från Riksserien upp om fyra platser i damernas högsta serie, Riksserien. Normalt sett står två platser på spel men i år ska serien utökas med ytterligare två lag.
Kvalserien består av 14 omgångar i form av dubbelmöten mellan lagen, och alla spelas inom loppet av fem veckor.

- Kan vi nu mobilisera kraft och slå Sandviken borta på lördag ser det riktigt bra ut för vår del när det gäller möjligheten att nå kvalseriespel, förutsatt att vi fortsätter att trumma på i resterande matcher, säger Kecke. Kan vi avsluta snyggt med två vinster i de båda matcher som vi har kvar före jul vore det mumma!

Intressant att nämna är att Emelie Johansson, fortsatt i topp i såväl Division 1 Västras mål- som poängliga, noterades för fem mål och två assist i dagens match. Frida Andersson gjorde sin karriärs första hattrick och Sophia Jiglind vaktade förtjänstfullt målet.