• Huvudsponsorer

Hemmapremiär mot Linköping HC

11 maj 2017 11:00
Spelprogrammet

Det blir seriepremiär på hemmaplan för Färjestad BK. Lördag 16 september är det dags att släppa pucken och starta säsongen, och vi gör det i sällskap av Linköping HC.


Hemmapremiären följs sedan av en bortamatch i Skellefteå innan vi tar emot Frölunda i en härlig lördagsmatch (26/9).

Noterbart för hela säsongen är att nästan hälften av alla omgångar är fullmatade med sju matcher. Hela 25 omgångar är planerade med samtliga lag i spel. Lördagsmatcherna kommer att starta på lite andra tider jämfört med tidigare.
– Det finns några nya parametrar i spelschemat för kommande säsong som nya starttider. I och med att det är ett OS-år så blir schemaläggningen mer komplex än vanligt, men vi spelar 25 omgångar/speldagar där samtliga 14 lag är i spel vilket är bra. Att lagen kommer att ha spelat olika antal matcher i en löpande tabell beror främst på att arenorna är upptagna av andra evenemang och att vi försöker gå klubbarna fullt ut till mötes vad gäller val av speldagar för att skapa ett bra flöde av hemma- och bortamatcher. Om det skulle komma ett beslut från IIHF/NHL angående NHL-spelarnas medverkan i kommande OS så kommer SHL att hantera den frågan då. Vi har en planering för ett sådant eventuellt scenario, säger Johan Hemlin, sportchef SHL.

SHL 2017/2018 spelar sin sista omgång lördagen den 10 mars 2018, givetvis med en full omgång då alla matcher startar samtidigt.

Hela spelschemat hittar du här: http://www.farjestadbk.se/spelschema/SHL_2017_regular