• Huvudsponsorer

Rynos mål räckte inte

20 januari 2018 19:23
Eftersnack

FBK fick jaga mot Skellefteå. 0-1 inför andra perioden och 1-2 inför tredje, det blev 1-3 till slut efter ett mål i tom kasse. – Vi ska kunna göra det lite bättre, säger FBK´s ende målskytt Johan Ryno.


Efter första perioden mot Skellefteå hade FBK lite att prata om, man låg under med 0-1 och spelmässigt det inte tillräckligt bra. Vad sa ni i paus?
– Att vi måste hitta en mycket, mycket högre nivå i vårt spel om vi verkligen vill vinna den här matchen, säger Johan Ryno.
– Det gäller att vi kan hitta jämnheten i matcherna och att göra det hela matchen.
– Vi kommer ut som ett helt nytt lag i andra, vi har en period på 10-15 minuter där vi spelar riktigt bra, säger Ryno.
Kvitteringen till 1-1 gjorde Ryno själv, i spel fem mot tre, direkt i andra perioden när FBK etablerade ett makalöst tryck.
– Fick skjuta några gånger där och till slut gick den igenom, säger han.
– Såklart skönt att göra mål i powerplay och vi tog oss in i matchen där. Vi hade några lägen att göra några mål till men tyvärr studsade de inte in. De det bättre än oss från där och in.
Jo, Skellefteå gjorde det bra i tredje, man spelade taktiskt och effektivt, det påminde lite om när FBK stängde ner Frölunda i Scandinavium i torsdags.
– De gör det bra men jag tycker ändå att vi ska kunna göra det lite bättre, konstaterar Ryno självkritiskt.

FBK-centern utgick skadad från matchen i torsdags i andra perioden men det var mest en säkerhetsåtgärd. Det var aldrig fara för din medverkan idag?
– Det var inget tvivel, jag skulle vara med och spela idag.
Inga känningar nu efter matchen?
– Nej, inga alls.

Det har varit mycket snack om OS-deltagande, det finns två öppna platser kvar i Tre Kronor. Känner du att du är med i racet om OS-platserna?
– Självklart hoppas jag på att komma med men nu kan jag inte göra mer, nu kan jag bara att fokusera på att spela här i Färjestad så får vi se vad som händer.