John Persson klar för Färjestad BK

6 maj 2015 09:59

Färjestad BK har skrivit kontrakt med den svenske forwarden John Persson.
Han kommer närmast från New York Islanders organisation där han under de tre senaste säsongerna mestadels spelat för AHL-laget Bridgeport Sound Tigers.


Nu återförenas John med brorsan Johan som tidigare presenterats som nyförvärv.
- Det är såklart jättekul att få spela med brorsan igen, säger John på telefon från ett soligt New York.

Annars var det Färjestad BK som klubb och det nya lagbygget som lockade John att efter 6 år i Nordamerika flytta hem till Sverige.
- Det är en ärorik klubb och jag tycker det ska bli grymt kul att komma hem och spela med Färjestad. Samtidigt hoppas jag kunna visa upp mig på lite fler sätt än vad som blir här. Här är det lätt att fastna i en roll och jag tror jag provat det mesta nu, säger han.

John Persson beskriver sig själv som en spelare som gillar att driva på mål.
- Jag är en målgörare, men kan spela defensivt om så krävs. Det har jag gjort en del här borta på slutet. Jag gillar att köra hårt och har en bra arbetsmoral.

John, som fyller 23 år i maj, har bokat sin hemresa till den 26 maj.
- Eftersom jag har varit här en längre tid så har jag lite saker att ordna upp innan jag kan sätta mig på planet hem. Väl hemma så vill jag såklart komma igång med träningen så fort som möjligt och få lära känna mina nya lagkompisar, avslutar John Persson.

Sportchefen Leif Carlsson tycker att det är en spännande spelare som han nu skrivit kontrakt med.
- En kille som vill få ny fart på sin karriär och vill göra det i Sverige och hos oss i Färjestad BK. Det vi får i John Persson är ett muskelpaket som gillar när det är mycket trafik ute på banan. Han söker målet hela tiden och har även gjort en hel del mål under sina år i Nordamerika. Det ska bli riktigt roligt att följa Johns utveckling hos oss.

Kontraktet med Persson blev klart under förra veckan och är skrivet på 2 år.