Lördag Lör 16 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Söndag Sön 21 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Niklas Fogström klar för Färjestad BK

30 juni 2017 10:00
Lagbygget

Sportchef Peter Jakobsson har nu stängt butiken för den här gången.
Idag blev det klart att centern Niklas Fogström ansluter till Färjestad BK.


Den rutinerade finländaren kommer till Färjestad efter spel i Linköping (senast) och tidigare i Luleå. Fogström är den typen av spelare som Jakobsson hela tiden sökt.
– En hårt arbetande center med rätt attityd. Det är en vältränad, skadefri, hårt arbetande kille som spelat över 50 matcher per säsong de senaste 7-8 säsongerna, säger Jakobsson.

Niklas Fogström har redan hunnit med att besöka Karlstad och Löfbergs Arena, där han även gick igenom en medicinsk undersökning med Mattias Hell.
Trots att Fogström hunnit bli 35 år så finns det mycket hockey kvar i honom.
– Absolut. Han kommer till oss för att göra ett gediget arbete lite längre bak i laget, spela boxplay och ta ett stort ansvar, säger Jakobsson och fortsätter;
– Vi hade lite andra namn i tankarna, men de valde att stanna kvar i NHL. Med det sagt så känner vi oss dock jättenöjda med den trupp vi nu kommer att starta säsongen med. Det kan ju hända grejer längs vägen, men det får vi ta då, säger Jakobsson.

För Fogström själv blir det hans tredje klubb i SHL han representerar. Han kom till Sverige säsongen 2005-2006 då han representerade Tingsryd. Därefter blev det två år i Nyköping, följt av fyra säsonger i Mora, innan han flyttade till Luleå där han spelade i tre säsonger. De senaste två säsongerna har han spelat i Linköping.

– Känner mig stolt över att Färjestad hörde av sig. Vi tittade lite på Tyskland och Österrike, men när Peter Jakobsson hörde av sig så var det inget att fundera på, säger Fogström.

Han säger sig vara helt medveten om att vissa fans kanske funderar på varför man värvar en 35-åring, samt att Färjestad ville skriva kontraktet på 1+1.
– Jag har full förståelse för klubben att de ville skriva så. Det är bara upp till mig att visa att det blir två år. Jag gillar sättet man spelar hockey och där har jag mycket att ge, och tror också att jag kan komma att göra stor nytta i Färjestad. Fansen behöver inte oroa sig för den biten, säger han.

Han har två tidigare lagkamrater i sitt nya lag.
– Jag spelade med Wikstrand i Mora och med Linus Persson i Luleå, men du vet…hockeysverige är inte så stort så man känner de flesta. Det har väl blivit något extra slag på vaden på de man känner sedan tidigare och vice versa, skrattar han.

Niklas Fogström ansluter till truppen efter sommarledigheten. Just nu befinner han sig uppe i norr, i sin stuga utanför Luleå.
– En mycket avkopplande miljö för mig och familjen. Det är här jag tankar upp inför säsongen, säger han.

Niklas Fogström kommer att spela i tröja 36.