• Huvudsponsorer

Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Idag 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar

Wikstrand lever VM-drömmen

11 maj 2018 10:30
VM2018

Efter fyra raka segrar belönades Tre Kronor med en ledig torsdag. En chans att ta del av VM-staden Köpenhamn.

 – En fantastisk stad. Hockeyfans överallt och att få vara en del av det här är underbart, säger vår egen VM-spelare, Micke Wikstrand.


Tre Kronor går fram som en blågul ångvält årets hockey-VM. Fyra raka segrar, förvisso mot motstånd man på förhand förväntas slå, men ändå. De matcherna ska också vinnas.
– Vi pratar mycket om det i laget, att vi ska vinna matcherna oavsett motstånd. Ibland knyter det sig när man möter ett motstånd som man på förhand ska slå, men det är en styrka i laget att vi bara mal på och hela tiden vill framåt, säger Wikstrand.

Från en framskjuten roll i klubblaget till en något mer tillbakadragen sådan i landslaget, där det inte blir så mycket powerplay eller boxplay. Det är inget som Wikstrand tänker speciellt mycket på.
– Med tanke på vilka spelare vi har i laget så visste jag väl på förhand att det inte skulle bli så mycket av den varan. De som är här är ödmjuka svenska NHL-stjärnor som gör det fantastiskt bra. Att då vara en 5-6 back som ska gå in och spela stabilt är en roll som jag mer än gärna accepterar. Jag försöker göra det jag är bra på vid varje byte och hittills har det ju gått ganska bra, säger han.
Och visst har det gjort det. Många som bevakar turneringen på plats har vid flera tillfällen uppmärksammat just Wikstrands lugna och kloka spel och att han gör det stora jobbet i det tysta.
–Passar mig perfekt, säger han.

Nu väntar Slovakien, Schweiz och Ryssland innan slutspelet börjar och då går också standarden på motstånd upp ett snäpp.
– Vi fick en bra värdemätare mot Tjeckien, men de lag vi har kvar att möta i gruppspelet är vassa nationer och framförallt Ryssland som ska bli en kul match att få spela. Gör vi det vi ska så har vi alla chanser att vara med länge i den här turneringen, säger han.

En annan sak som slagit Wikstrand är den stämning som råder i Köpenhamn, både på och kring matcherna.
– VM ska ju alltid spelas i sådana här städer. Stämningen i arenan har varit grym hittills och när svenska och österrikiska fans gjorde tåget på läktaren här om kvällen satt vi bara och log på bänken. Att sedan det är städer som lockar i sig själva borgar ju för att folk verkligen vill komma och spela VM. Det är dessutom lätt för fans att resa hit, och hade jag inte spelat hade jag nog varit här som supporter, säger Wikstrand.

Nu väntar Slovakien på lördag, Schweiz på söndag innan den förmodade gruppfinalen mot Ryssland spelas på tisdag.