Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Lördag Lör 13 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov
Lördag Lör 27 November Nov
Tisdag Tis 30 November Nov
Torsdag Tor 2 December Dec
Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Lördag Lör 18 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Lördag Lör 15 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan

FBK Dam: Decimerat lag vann stort

29 november 2014 18:00

Färjestad Dam vann bortamatchen mot Västerås med klara 7-0.


Det var ett starkt reducerat FBK Dam som gav sig av mot Västerås och lördagens match. Tilda Antonsson (nyligen tillbaka efter hjärnskakningen), Emma Lindgren och Josefin Andersson jobbade och Frida Andersson, Julia Martinsson och Ida Lindahl dras med skadebekymmer. Dessutom kom under fredagskvällen beskedet att Lisa Östman var sjuk. Lägg därtill att Färjestad drabbades av ett tufft avbräck redan under första perioden när Alexandra Skoog tvingades utgå efter en smäll. Skoogs skada ska undersökas närmare i morgon, och om den visar sig kräva vila/rehab är det förstås ett hårt slag för laget. Laget tvingades till en rad ommöbleringar, och Lisa Berg och Johanna Johansson, som normalt spelar på backpositionen, fick gå in som forwards i kvällens match.

Färjestad lyckades, trots att man alltså fick spela större delen av matchen med två centrar, två backpar och tre ytterforwardspar, genomföra matchen på ett sätt som gjorde coacherna väldigt nöjda. Det handlade inte bara om en övertygande seger med 7-0, utan också om sättet på vilken man genomför matchen.

– Vi hade pratat om tre saker innan matchen, konstaterar "Kecke" Wilhelmsson efteråt. För det första hade vi sagt att vi ska prestera på ett sätt som gör våra lagkamrater bättre. Vi ska visa oss, hjälpa varandra och slå enkla pass.

– För det andra sa vi att vi ska spela med vår trea högt uppe i slottet och för det tredje har vi sagt att vi ska spela enkelt från start så att vi kan komma med fart. Det är häftigt att se hur spelet börjar klaffa i och med att tjejerna har tagit till sig instruktionerna och jobbar efter dem. Det blir inte speciellt jobbigt att spela idag, trots att vi är så kort om folk, just för att de spelar som vi sagt. Det känns som om spelet har börjat sätta sig, och alla tjejerna har höjt sig rejält under den här säsongen.

I ännu en stark laginsats ville "Kecke" lyfta fram Jolin Blom, som han tycker gör sin bästa match någonsin. Hon tar ett stort ansvar i dagens match och tränaren berömmer henne för hennes fina blick för spelet. Den ledde bland annat till en assist till Emelie Johanssons 5-0-mål. Dessutom vill tränarna berömma Linda Glädt, som höll nollan i kvällens match.

Noterbart är också att Lisa Berg (1) och Hanna Johnsson (2) gjorde sina första mål i Färjestadströjan. Färjestad hade bud på fler mål, bland annat hade Emelie Johansson ett ribbskott.

Nästa match spelas lördag, 6/12 klockan 15:45, då serieledande Färjestad tar emot tabelljumbon Nora HC hemma i Kobbs Arena.

VIK Västerås HK U – Färjestad BK
0-7 (0-2, 0-1, 0-4)

Första perioden

2.39 0-1 Hanna Johnsson u ass

7.00 0-2 Hanna Johansson u ass

Andra perioden

19.47 0-3 Emelie Johansson u ass, PP2

Tredje perioden

0.22 0-4 Julia Pettersson (Emma Thomann) PP1

0.42 0-5 Emelie Johansson (Johanna Johansson, Jolin Blom)

4.31 0-6 Lisa Berg u ass

15.37 0-7 Emelie Johansson (Julia Pettersson, Linda Rohman)

Skott: 18-49 (7-16, 5-16, 6-17)

Utvisningar Västerås 6x2, Färjestad 5x2