Torsdag Tor 5 Januari Jan
Fredag Fre 6 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan
Torsdag Tor 19 Januari Jan
Lördag Lör 21 Januari Jan
Söndag Sön 22 Januari Jan
Onsdag Ons 25 Januari Jan
Torsdag Tor 26 Januari Jan
Lördag Lör 28 Januari Jan
Tisdag Tis 31 Januari Jan
Torsdag Tor 2 Februari Feb
Lördag Lör 4 Februari Feb
Söndag Sön 5 Februari Feb
Onsdag Ons 8 Februari Feb
Söndag Sön 12 Februari Feb
Tisdag Tis 14 Februari Feb
Torsdag Tor 16 Februari Feb
Lördag Lör 18 Februari Feb
Söndag Sön 19 Februari Feb
Tisdag Tis 21 Februari Feb
Torsdag Tor 23 Februari Feb
Lördag Lör 25 Februari Feb
Tisdag Tis 28 Februari Feb

FBK Dam: Decimerat lag vann stort

29 november 2014 18:00

Färjestad Dam vann bortamatchen mot Västerås med klara 7-0.


Det var ett starkt reducerat FBK Dam som gav sig av mot Västerås och lördagens match. Tilda Antonsson (nyligen tillbaka efter hjärnskakningen), Emma Lindgren och Josefin Andersson jobbade och Frida Andersson, Julia Martinsson och Ida Lindahl dras med skadebekymmer. Dessutom kom under fredagskvällen beskedet att Lisa Östman var sjuk. Lägg därtill att Färjestad drabbades av ett tufft avbräck redan under första perioden när Alexandra Skoog tvingades utgå efter en smäll. Skoogs skada ska undersökas närmare i morgon, och om den visar sig kräva vila/rehab är det förstås ett hårt slag för laget. Laget tvingades till en rad ommöbleringar, och Lisa Berg och Johanna Johansson, som normalt spelar på backpositionen, fick gå in som forwards i kvällens match.

Färjestad lyckades, trots att man alltså fick spela större delen av matchen med två centrar, två backpar och tre ytterforwardspar, genomföra matchen på ett sätt som gjorde coacherna väldigt nöjda. Det handlade inte bara om en övertygande seger med 7-0, utan också om sättet på vilken man genomför matchen.

– Vi hade pratat om tre saker innan matchen, konstaterar "Kecke" Wilhelmsson efteråt. För det första hade vi sagt att vi ska prestera på ett sätt som gör våra lagkamrater bättre. Vi ska visa oss, hjälpa varandra och slå enkla pass.

– För det andra sa vi att vi ska spela med vår trea högt uppe i slottet och för det tredje har vi sagt att vi ska spela enkelt från start så att vi kan komma med fart. Det är häftigt att se hur spelet börjar klaffa i och med att tjejerna har tagit till sig instruktionerna och jobbar efter dem. Det blir inte speciellt jobbigt att spela idag, trots att vi är så kort om folk, just för att de spelar som vi sagt. Det känns som om spelet har börjat sätta sig, och alla tjejerna har höjt sig rejält under den här säsongen.

I ännu en stark laginsats ville "Kecke" lyfta fram Jolin Blom, som han tycker gör sin bästa match någonsin. Hon tar ett stort ansvar i dagens match och tränaren berömmer henne för hennes fina blick för spelet. Den ledde bland annat till en assist till Emelie Johanssons 5-0-mål. Dessutom vill tränarna berömma Linda Glädt, som höll nollan i kvällens match.

Noterbart är också att Lisa Berg (1) och Hanna Johnsson (2) gjorde sina första mål i Färjestadströjan. Färjestad hade bud på fler mål, bland annat hade Emelie Johansson ett ribbskott.

Nästa match spelas lördag, 6/12 klockan 15:45, då serieledande Färjestad tar emot tabelljumbon Nora HC hemma i Kobbs Arena.

VIK Västerås HK U – Färjestad BK
0-7 (0-2, 0-1, 0-4)

Första perioden

2.39 0-1 Hanna Johnsson u ass

7.00 0-2 Hanna Johansson u ass

Andra perioden

19.47 0-3 Emelie Johansson u ass, PP2

Tredje perioden

0.22 0-4 Julia Pettersson (Emma Thomann) PP1

0.42 0-5 Emelie Johansson (Johanna Johansson, Jolin Blom)

4.31 0-6 Lisa Berg u ass

15.37 0-7 Emelie Johansson (Julia Pettersson, Linda Rohman)

Skott: 18-49 (7-16, 5-16, 6-17)

Utvisningar Västerås 6x2, Färjestad 5x2