• Huvudsponsorer

FBK vann jämn match med enda målet

31 januari 2017 21:18
Matchreferat

Örebro - Färjestad 0-1 (0-0, 0-0, 0-1). Det var länge mållöst i en tät och jämn match där FBK ägde mer puck men hemmalaget hade lika många heta målchanser. Markus "Lilliz" Nilssons mål i powerplay i början av tredje perioden blev avgörande.


Första perioden

FBK drog på sig en tidig utvisning och Örebro fick rejält tryck mot Lars Haugen i FBK-målet. Men bortalaget redde ut läget och väl fulltaliga tog man över både puckinnehav och spel genom aggressiv checking högt upp där man stressade hemmaspelarna till misstag. Trots ett visst övertag för gästerna var det hemmalaget som hade de vassaste målchanserna grnom Libor Hudacek och Martin Johansson men de överlistade inte FBK-målvakten. Bästa lägena för FBK hade Joel Eríksson Ek, skottet tätt utanför vänsterkrysset, och Per Åslund som från nära håll sköt på Julius Hudacek i hemmamålet.
Mållöst i paus efter 5-9 i skott på mål.

Andra perioden

Perioden blev i långa stycken en karbonkopia av den första. Hemmalaget fick ett tidigt powerplay och ledningsmålet var nära då Haugen halvräddade och egna backen Tomas Skogs rensade bakom FBK-målvakten. När FBK blev fulltaliga tog man åter över spelmässigt med hög press men man skapade inga mängder med chanser trots övertaget. FBK fick powerplay och man hade några bra lägen men Hudacek i hemmamålet spelade stabilt och räddade. Sista tredjedelen av perioden hade FBK flera, riktigt långa anfall som sög musten ur hemmaspelarna. John Persson hade ett skott i ribban, via hemmamålvaktens axel i FBK´s andra powerplay. Skotten var 7-12 och underströk att bortalaget styrde spelet.

Tredje perioden

FBK inledde i numerärt överläge och nu kom ledningsmålet. Markus Nilsson var i högerläge, gick mot mål och sköt ett skott som satt perfekt, högt i bortre gaveln. John Persson skymde åter perfekt och målvakten såg inte ett smack.
FBK fortsatte att trycka på efter målet men hemmalaget jämnade ut spelet efter sex minuter och dessutom ett powerplay i den sjunde. Enda målchansen var Kalle Olssons styrning men den knep Haugen. Örebro fick ett gyllene tillfälle då Ole-Kristian Tollefsen stenhårt tacklade Tom Wandell, som var låg med sitt huvud. Matchstraff på Tollefsen och fem minuters powerplay för Örebro och Wandell återkom lyckligtvis i matchen.
Till slut satt 1-1-pucken då Peter Zamorsky sköt en backkanon i mål. Men FBK protesterade vilt då hemmaspelare varit inne i målgården och stört FBK-målvakten. Efter koll med domarrummet i Stockholm underkändes målet, helt korrekt.
FBK redde ut fem minuter med en man mindre och tiden var på väg att rinna ut för Örebro. Man satsade på sex utespelare sista 1:15 och tillbringade hela tiden i anfallszonen men ett herioskt FBK försvarade sig väl och vann med 1-0.