• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt

FBK vann målfest borta mot HV71

7 januari 2018 17:35
Matchreferat

HV71 - Färjestad 5-6 (2-0, 1-4, 2-1, 0-1). Hemmalaget gick upp till 2-0 i första perioden men FBK vände starkt till 3-4 i den andra efter två mål vardera av Ryno och Lindqvist. När FBK gjorde 3-5 i sista trodde vi på seger men HV jagade ikapp och kvitterade till 5-5 och matchen gick till förlängning. Där avgjorde Mikael Wikstrand till FBK´s fördel och FBK fick två poäng med sig hem till Karlstad.


Första perioden

Hemmalaget inledde bäst, hade bättre fart, var aggressivare och vann andrapuckarna. Efter Alexander Johanssons fina skottläge, som Fredrik Pettersson-Wentzel (PW, kallad) räddade fick HV71 en spelvändning. Anton Bengtsson sköt, Lars Haugen räddade men Oscar Sundh lyckades få in returen med en hand på klubban.
FBK fick numerärt överläge i åttonde minuten men slarv vi anfallsblå gav HV-kontring. Anton Bengtsson sköt och Oscar Sundh tog hand om returen. En kalldusch för FBK och 2-0 efter 7:56.
FBK hade fina skottlägen men varken Markus Nilsson eller Ilari Melart klarade att överlista HV-målvakten. FBK avslutade perioden starkt men fick inte in pucken.

Andra perioden

Om HV var effektiva i första perioden så var det ombytta roller i den andra. FBK fick ett powerplay där Anton Bengtsson hade ett skott i stolpen, nära 3-0 för HV. I spelvändningen sköt Michael Lindqvist utanför högerstolpen men pucken studsade fram på andra sidan i en hög båge. Där kom Johan Ryno och klippte till på volley i liten vinkel och HV-målvakten hann inte över, 2-1-redudering efter 5:35.
Knappa minuten senare kom även 2-2 för FBK som hade ett fantastiskt passningsspel. Lindqvist fick skottläget i mitten och sköt in pucken mellan benen på "PW".
HV och hemmapubliken verkade chockade och efter nytt, fint passningsspel gav det fritt läge för Ryno i mitten. Handledsskottet satt klockrent i vänsterkrysset och FBK hade vänt till 2-3 efter 10:47!
Minuten senare fick HV71 powerplay och då kom 3-3. Martin Thörnberg dunkade upp pucken i nättaket från högra tekningscirkeln.
Målfesten fortsatte när FBK fick spela fem mot tre i 1:43. Ryno spelade ut till vänster där Lindqvist sköt direkt, 3-4. Den varianten har vi sett ett antal gånger under säsongen!
I spel fem mot fyra var FBK nära att öka på ledningen men 3-4 stod sig perioden ut.

Tredje perioden

FBK fick en tung inledning på perioden när man drog på sig utvisningar. Man klarade dock av de numerära underlägena bra.
Bortalaget hade bra kontroll på spelet och när man fick nytt powerplay så hade Lindqvist ett skott i ribban. Men när Mikael Wikstrand sköt från blålinjen efter vunnen tekning och pucken gick "igenom" alla spelare vid mål var det 3-5!
HV svarade omedelbart då Thörnberg fick öppet mål på en retur och det var 4-5 med knappa nio minuter kvar.
Nu var det kamp, kamp och åter kamp i varenda duell och Pierre Engwall kvitterade i antal ribbträffar med 5:20 kvar. HV trummade på och 5-5 kom med 3:03 kvar när Victor Ejdsell tryckte in pucken mellan benen på Haugen.

Förlängning

FBK ägde pucken långa stunder av förlängningen där båda lagen hade lägen att avgöra. Efter friläge för Nygård, som "PW" räddade, kunde samme Nygård spela fram till Mikael Wikstrand som kunde sätta 5-6-pucken i tomt mål.