• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan

FBK förlänger med supertalang

10 januari 2014 15:00

Här skriver 16-årige backtalangen Oliver Kylington på ett tvåårskontrakt med Färjestad BK. "Vi är jätteglada att vi kommit till den här uppgörelsen med Oliver", säger Färjestads sportchef och klubbdirektör Håkan Loob.


Kylingtons A-kontrakt sträcker sig över årets säsong och nästa. 16-åringen, som så här långt den här säsongen, spelat 15 SHL-matcher och producerat fem poäng (2+3) och som tidigare i höst blev tidernas yngste målskytt i SHL när han gjorde mål på Modo, bedöms ha en stor hockeykarriär framför sig.

– Han har alla förutsättningar att bli en riktigt, riktigt bra hockeyspelare, säger Färjestads assisterane sportchef Anders Steen.

Kylington kom till Färjestad från Södertälje inför årets säsong. Han har spelat två J18-matcher, 20 i J20 och resten av sin hockeysäsong i SHL. Han är +4 på sina 12 SHL-matcher, vilket är imponerande för en 16-åring. Han snittar strax över 14 minuter i istid.

– Kylingtons styrkor är naturligtvis hans fina skridskoåkning och hans spelförståelse, säger Anders Steen. Han har alla förutsättningar att bli en utmärkt tvåvägsback som med sin skridskoåkning kan delta i båda ändarna av rinken.

Kylingtons utvecklingskurva påminner om Jonas Brodins, FBK-backen som nu spelar sin NHL-hockey med över 20 minuters istid per match i Minnesota Wild. Kylington fyller 17 den 19 maj.