• Huvudsponsorer

Sommaren redan trevlig för Steen

20 juni 2017 10:25
Landslag

Oskar Steen fick ett glatt besked från landslagsledningen. Uttagen i juniorkronornas trupp till ett sommarläger med matcher i Plymouth, USA, i slutet av juli.
– Jätteroligt. Ett av mina stora mål med säsongen är att ta mig till JVM och det här är ju en bra början, säger han.


Det blev ett litet bakslag för Oskar Steen under förra säsongen. Missat JVM och en på det hela aningen tyngre säsong. Nu är det historia och Steen blickar framåt.
– Det var tungt att missa JVM, men jag lärde mig istället väldigt mycket av det och kommer att försöka göra allt i min makt att, dels ta en ordinarie plats i Färjestad, men också att komma med till junior-VM den här gången. Det är ett av mina mål den här säsongen, säger han.

Han är nöjd med försäsongen så här långt och säger sig ha kunnat träna på precis enligt önskemål. Något som kommer att stärka honom när väl isen ligger.
– Bättre förberedd, både i kropp och knopp. Känner mig starkare och orkar mer. Med en nytt tränarteam får även jag en nystart och ska ta för mig och jobba hårt för att ta en av tröjorna till vintern.

Juniorkronorna åker till Plymouth, USA, mellan 24/-6/8 för ett läger med träningar och matcher.

Oskar Steen är ensam FBK-representant förbundskapten Tomas Monténs trupp.

När U18-truppen till den prestigefyllda turneringen Memorial of Ivan Hlinka tillkännagavs återfanns FBK-duon Oskar Bäck och Carl Jakobsson bland de uttagna.

Stort grattis till alla tre!