Lördag Lör 4 December Dec
Torsdag Tor 9 December Dec
Lördag Lör 11 December Dec
Lördag Lör 18 December Dec
Söndag Sön 26 December Dec
Tisdag Tis 28 December Dec
Torsdag Tor 30 December Dec
Torsdag Tor 6 Januari Jan
Lördag Lör 8 Januari Jan
Tisdag Tis 11 Januari Jan
Torsdag Tor 13 Januari Jan
Fredag Fre 14 Januari Jan
Söndag Sön 16 Januari Jan
Lördag Lör 22 Januari Jan
Lördag Lör 29 Januari Jan
Söndag Sön 30 Januari Jan
Tisdag Tis 1 Februari Feb
Torsdag Tor 3 Februari Feb
Tisdag Tis 15 Februari Feb
Torsdag Tor 17 Februari Feb
Tisdag Tis 22 Februari Feb
Torsdag Tor 24 Februari Feb
Lördag Lör 26 Februari Feb
Tisdag Tis 1 Mars Mar
Torsdag Tor 3 Mars Mar
Lördag Lör 5 Mars Mar
Måndag Mån 7 Mars Mar

Daniel Viksten klar för Färjestad BK

6 april 2018 11:00
Lagbygget

Ännu en pusselbit är lagd i lagbygget för nästa säsong. Idag presenterar vi Daniel Viksten som ny spelare i Färjestad BK.


Daniel, närmast från Örebro, är en erkänt duktig poänggörare som kommer till Karlstad laddad med energi.
– Det ska bli jätteskoj. Färjestad är en storklubb, en anrik förening med många supportrar så det ska bara bli kul att få komma och spela i Löfbergs Arena, säger Daniel Viksten.

Hockeyfostrad i Mora, där han också spelade sina första seniorsäsonger innan det också blev en allsvensk säsong i Malmö Redhawks. Sedan gick flyttlasset till Örebro där han spelat de senaste fyra säsongerna och varit en stabil poängplockare. Säsongen 16/17 fick han delvis spolierad av en höftskada som behövde opereras. Den följde med honom in i den senaste säsongen, men allt är nu som det ska.

– Förutom den säsongen där skadan kom så har poängen trillat in, vilket de också gjorde i slutdelen på förra då skadan var helt läkt. Nu känner jag ingenting av den och det var skönt när allt var som vanligt igen, säger han.

Han kommer till ett lag där han redan är bekant med ett flertal spelare. Micke Wikstrand från tiden i Mora och Martin Johansson, som han bildade ett vasst anfallsvapen med under tiden tillsammans i Örebro, är några av dom.
– Ska bli jättekul att få hänga med de där igen. Jag har pratat med båda killarna under tiden här och fått ett hum om hur det är i Färjestad. De har bara gott att säga så det känns inspirerande, säger han.

Trots uppväxten i Mora så finns det ett uns av värmländskt blod i de Vikstenska ådrorna.
– Min morfar var från Slottsbron där han också spelade bandy. Han är tyvärr inte med oss längre, men jag kan tänka mig att han hade varit glad över det här, säger han.

Peter Jakobsson om Daniel Viksten:
– Vi tror att Daniels sätt att spela hockey kommer att passa väldigt bra in hos oss. Han är snabb, han har ett gott målsinne och jag tror att han kommer att växa hos oss.

Daniel är inne på samma linje.
– Jag tror att det spel som Färjestad vill spela passar mig bra. Jag har farten och ska väl också kunna peta in en och annan puck. Än är det inte för sent att utvecklas, säger den snart 29-årige forwarden.

Kontraktet med Daniel Viksten är skrivet på två raka år och han kommer till Karlstad när laget återsamlas i slutet av april.

  • lgbg1819