• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 28 Augusti Aug
Fredag Fre 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 6 September Sep
Tisdag Tis 11 September Sep
Lördag Lör 15 September Sep
Torsdag Tor 20 September Sep
Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec

Daniel Viksten klar för Färjestad BK

6 april 2018 11:00
Lagbygget

Ännu en pusselbit är lagd i lagbygget för nästa säsong. Idag presenterar vi Daniel Viksten som ny spelare i Färjestad BK.


Daniel, närmast från Örebro, är en erkänt duktig poänggörare som kommer till Karlstad laddad med energi.
– Det ska bli jätteskoj. Färjestad är en storklubb, en anrik förening med många supportrar så det ska bara bli kul att få komma och spela i Löfbergs Arena, säger Daniel Viksten.

Hockeyfostrad i Mora, där han också spelade sina första seniorsäsonger innan det också blev en allsvensk säsong i Malmö Redhawks. Sedan gick flyttlasset till Örebro där han spelat de senaste fyra säsongerna och varit en stabil poängplockare. Säsongen 16/17 fick han delvis spolierad av en höftskada som behövde opereras. Den följde med honom in i den senaste säsongen, men allt är nu som det ska.

– Förutom den säsongen där skadan kom så har poängen trillat in, vilket de också gjorde i slutdelen på förra då skadan var helt läkt. Nu känner jag ingenting av den och det var skönt när allt var som vanligt igen, säger han.

Han kommer till ett lag där han redan är bekant med ett flertal spelare. Micke Wikstrand från tiden i Mora och Martin Johansson, som han bildade ett vasst anfallsvapen med under tiden tillsammans i Örebro, är några av dom.
– Ska bli jättekul att få hänga med de där igen. Jag har pratat med båda killarna under tiden här och fått ett hum om hur det är i Färjestad. De har bara gott att säga så det känns inspirerande, säger han.

Trots uppväxten i Mora så finns det ett uns av värmländskt blod i de Vikstenska ådrorna.
– Min morfar var från Slottsbron där han också spelade bandy. Han är tyvärr inte med oss längre, men jag kan tänka mig att han hade varit glad över det här, säger han.

Peter Jakobsson om Daniel Viksten:
– Vi tror att Daniels sätt att spela hockey kommer att passa väldigt bra in hos oss. Han är snabb, han har ett gott målsinne och jag tror att han kommer att växa hos oss.

Daniel är inne på samma linje.
– Jag tror att det spel som Färjestad vill spela passar mig bra. Jag har farten och ska väl också kunna peta in en och annan puck. Än är det inte för sent att utvecklas, säger den snart 29-årige forwarden.

Kontraktet med Daniel Viksten är skrivet på två raka år och han kommer till Karlstad när laget återsamlas i slutet av april.

  • lgbg1819