Lördag Lör 12 November Nov
Tisdag Tis 15 November Nov
Onsdag Ons 16 November Nov
Lördag Lör 19 November Nov
Tisdag Tis 22 November Nov
Torsdag Tor 24 November Nov
Lördag Lör 26 November Nov
Söndag Sön 27 November Nov
Tisdag Tis 29 November Nov
Torsdag Tor 1 December Dec
Lördag Lör 3 December Dec
Torsdag Tor 8 December Dec
Lördag Lör 10 December Dec
Tisdag Tis 13 December Dec
Lördag Lör 17 December Dec
Måndag Mån 26 December Dec
Onsdag Ons 28 December Dec
Fredag Fre 30 December Dec
Tisdag Tis 3 Januari Jan
Torsdag Tor 5 Januari Jan
Lördag Lör 7 Januari Jan
Torsdag Tor 12 Januari Jan
Lördag Lör 14 Januari Jan

Åberg målskytt i premiären

14 september 2013 23:20

Pontus Åberg gjorde sitt och Färjestads första SHL-mål när han satte 1-0 redan efter 1:44. Den här gången blev det inte matchavgörande, men Åberg visade upp ett piggt spel och visade att han har alla förutsättningar att vara inblandad i många viktiga mål under säsongen.


Trots att FBK tog en tidig ledning så var inte Åberg helt nöjd med hur man inledde matchen.
- Vi kommer väl igång efter halva matchen ungefär, sen tycker jag att Örebro slår ifrån sig ganska mycket. Vi spelar väl inte så bra i första perioden, men sen kom vi ju ut bättre i andra och får lite tryck. Till slut blir det sudden och där kan ju allt hända och sen vinner de på straffar, säger Åberg.

# Vad säger du om din egen insats? - Helt okej. Kul att få göra sitt första mål i Färjestad och SHL, annars är det inte så mycket att säga det är ju en poäng. Jag kunde ha satt en till i sudden och avgjort alltihop, men helt okej annars.

Bortsett från att kunna avgöra i sudden fick Åberg också chansen att lägga två straffar. Den första satte han distinkt i Sandbergs stötkryss, den andra lurade han Sandberg men pucken tog insidan stolpen.
- Det är små marginaler, säger Åberg om straffen som gick i stolpen och sedan bakom Sandberg och ut på andra sidan.

# Hur var det annars att spela med Wallin och Nygård? - Jag tycker vi skapar en hel del och ska väl ha någon balja till, men vi kan bättre och vi ska komma upp igen på tisdag.

# Det var hyfsad stämning på läktarna också? - Det är kul att spela sådana här matcher när det är bra tryck på läktaren, så det var bara kul.

Just stämningen var det många spelare som nämnde efter matchen, det var ett bra tryck för att vara en premiärmatch. Färjestads lagkapten Rickard Wallin konstaterade att han inte varit med om en liknande stämning på en premiär, men ville inte säga att det bara var Örebrofansen som skapade stämning.
- Jag tycker att våra fans var helt fantastiska. Det är synd att det inte kunde bli en bättre hockeymatch totalt. Det blev lite varmt och dålig is på slutet. Men det tar vi ju gärna när det är sådan fest på läktarna, säger Wallin och fortsätter;
- Det var ju ett fantastiskt Tifo på ståplats innan och det var dukat för fest där båda klackarna höll igång hela matchen.

# Det var nästan finalstämning på läktaren? - Ja, men spelmässigt var det inte någon toppmatch.

En som ville ta del av premiärfesten var Christian Berglund som fick komma in i den andra perioden, Berglund hamnade i hetluften direkt och var nära att göra mål redan i sitt första byte.
- Det får man nästan säga att matchen svängde över till vår fördel när han klev in och gjorde det där bytet och var nära att ge oss ledningen. Hade vi fått ledningen där tror jag att vi hade vunnit, spekulerar Wallin.
- Men det var skönt att se honom på isen igen och han gjorde precis det vi vet att han kan göra.

Berglund själv erkände att han var riktigt spelsugen och att han verkligen ville vara med i premiärmatchen, han säger att han är helt återställd och att det nu bara är att jobba sig till matchformen.
- Jag fick en perfekt start, fick in några bra tacklingar och några bra skottlägen. Med lite tur hade det kunnat bli något, säger Berglund som konstaterade att han ligger efter med träningen.
- Det kommer att vara jobbigt i början, så är det bara. Det är bara att blockera hjärnan och kämpa, de andra har ju hållit på lite längre nu.

Berglund var märkbart nöjd över att vara tillbaka, och tyckte precis som alla andra stämningen i Löfbergs Arena var speciell för att vara en premiär.
- Den var helt underbar, det är svårt att slå detta, säger Berglund.

Om Berglund är med från start nästa match eller inte låter han vara osagt. Men han är tydlig med att han självklart vill spela, en är medveten att det är skynda långsamt som kan vara det som blir aktuellt.
- Vi har tränare av en anledning, och man får acceptera deras val det är ju en lagsport. Men de har säkert en plan, och det är en lång säsong, säger Berglund.