Färjestad förlänger med Wallin

5 maj 2014 11:00

Färjestad BK har förlängt kontraktet med Rickard Wallin, 34.
- Vi är väldigt glada över att Rickard tagit rollen att vara en kulturbärare in i en framtid när vi nu föryngrar vårt lag, säger coach Tommy Samuelsson.


Wallin har signerat ett ettårskontrakt med klubben för vilken han spelat över 500 SHL-matcher i serie- och slutspel.

– Jag är glad och stolt över att få fortsätta i Färjestad. Jag är tacksam vilken roll jag än kommer att få i lagbygget, säger Rickard Wallin som debuterade i Färjestads A-lag säsongen 1998-1999.

Färjestads nye coach Tommy Samuelsson ser Wallin i en viktig roll.
- Han är som person och karaktär en spelare som bär våra grundvärderingar vidare till nästa generation av FBK-spelare, säger Tommy Samuelsson.

Wallin blir en rollspelare i Färjestads lagbygge där han accepterat det upplägg klubbledningen erbjudit.
- Rickard kommer med ett starkt ingångsvärde och vi är tacksamma att han vill ta den här rollen, även om det skulle innebära en plats längre bak i laget, säger Tommy Samuelsson

Rickard Wallin själv har gjort klart att han är beredd att satsa och var först ut när testerna genomfördes i VO2 Testcenter i Löfbergs Arena på måndagen.
- Jag vill ta revansch framförallt på mig själv för den gångna säsongen. Jag tror att jag har några år kvar att spela och det är här jag vill spela de åren, säger Rickard Wallin.

Rickard Wallin kom till Färjestad från Västerås 1997 och har spelat 557 matcher i serie- och slutspel för klubben. Han har vunnit fyra SM-guld.

Förutom Färjestad har Wallin representerat Minnesota Wild och Toronto Maple Leafs i NHL (79 matcher) och Lugano i den schweiziska ligan.
Han har också spelat fem VM-turneringar för Sverige, vunnit ett silver och två brons och blev AHL-mästare (Calder Cup) med Houston Aeros 2002-2003.