• Huvudsponsorer

Markus Svenssons 3:e nolla mot Linköping

16 februari 2019 23:26
Eftersnack

FBK-målvakten Markus Svensson höll nollan för fjärde gången denna säsong när man vann hemma mot Linköping med 3-0. Tre av nollorna har kommit mot just LHC.
– Det är tillfälligheter, tror jag, säger Svensson.


Om det finns önskemotståndare i SHL så bör Linköping ligga bra till för FBK-målvakten Markus Svensson. I kvällens match, där FBK vann med 3-0, höll han sin fjärde nolla för säsongen och tre av dem har kommit mot just Linköping.
En önskemotståndare?
– Nja, det är tillfälligheter, tror jag, säger Svensson.
– Idag vete f-n om vi inte gjorde säsongens bästa prestation sett över sextio minuter. Otroligt uppoffrande spel och en jättebra laginsats, man blir glad när man står därbak.
– Vi åker enormt mycket skridskor både igår och idag och det är väldigt starkt av oss att göra två så bra prestationer på så kort tid. När vi jobbar så här hårt över hela banan, då är vi bra!

Markus Svensson är otroligt medveten om detaljerna i spelet, vad som är viktigt och varför det fungerar så bra just nu.
– Det är ju laginsatsen som är grunden, börjar redan med forwards i backchecken, när vi lägger ner jobbet och skridskoåkningen där, backarna vågar stå upp och allt blir tydligare i spelet, säger han.
– Vi besitter väldigt bra offensiva skills och skapar väldigt mycket målchanser framåt. Den offensiva styrkan kombinerat med det hårda jobbet och noggrannheten i det defensiva spelet, då blir det bra.
Han återkommer hela tiden till laget där alla har sina roller, allt från målvakter till försvarare och till offensiva spelare.
– Jag tycker rakt igenom att alla gör det defensiva arbetet, det är det som är nyckeln.

Färjestad har en fantastisk vecka bakom sig med tre raka segrar, Malmö (b) 6-5, HV71 (h) 6-2 och Linköping (h) 3-0.
– Skönt med full pott, det har varit tuffa matcher.
Precis som övriga laget så är han lyrisk över hemmapubliken, trots att svenska rallyt pågår för fullt har det kommit drygt 14.500 åskådare den här fredag/lördag-helgen. Och publiken har bjudit på rena slutspelsstämningen både igår och idag redan före första nedsläpp.
– Man blir lite bortskämd, det är en fantastisk inramning varje kväll, jättekul, berömmer FBK-målvakten.
Hur mycket hör du av publiken?
– Man är mest fokuserad på sitt eget spel men visst hör man publiken och det ger ännu mer energi.