Färjestad BK värvar center

27 mars 2015 15:00

Färjestad BK har skrivit kontrakt med den amerikanske centern Robbie Earl, senaste säsongen i EV ZUG i schweiziska NLA.


Sportchef Leif Carlsson är nöjd att han gjort klart med Robbie Earl.
- En spelare vi haft våra ögon på ett tag. Han har varit Europa under några säsonger och gillar den större rinken. Det är en spelare som gillar att ha puck och som befinner sig centralt i banan och han har ett riktigt bra skott, säger Carlsson.
- Han är en riktigt duktigt skridskoåkare och gör väldigt mycket bra ute på isen.

Har du sett honom spela live?
- Ja, jag har varit i Schweiz och kollat på egen hand. Dessutom har jag haft kontakt med svenska spelare i ligan som har fått gett sin syn på honom. Dessutom har jag sedan tidigare en väldigt bra kontakt med Peter Andersson i Lugano (f d Färjestadsspelaren) och de uppgifter vi fått om honom har stämt alltihop. Vi bedömer att han kommer att bli väldigt nyttig för oss, säger Carlsson.

Robbie Earl har precis avslutat säsongen i Schweiz och har nu flugit hem till Madison, Wisconsin, där han kommer att förbereda sig för en vad han säger intressant säsong.
- Ser verkligen fram emot att få komma till Karlstad och Färjestad BK. Det är en klubb jag känner till väl och har dessutom en kompis som spelar där, Justin Pogge, som jag dessutom pratat en del med innan det blev klart, säger Earl som inte räds krav och förväntningar.
- Nej, det är ju under de premisserna man vill spela. Färjestad har en lång tradition av framgång och jag vill vara en del i att återupprätta den efter en mindre lyckad säsong.

Hur bra koll har du på SHL?
- Ganska bra. Justin och jag har pratat mycket och jag har sett en del på tv så jag tycker jag har rätt bra koll på vad som väntar, säger han.

De större europeiska rinkarna tycker han själv är något som passar hans spelstil.
- Det är mera plats och jag som gillar att åka mycket skridsko får ju större utrymme. Passar mig perfekt, säger Earl.

De senaste fem säsongerna har Robbie Earl spelat 256 seriematcher (AHL, EBEL, NLA) och på dessa gjort 107 mål och 126 assist. En total på 233 poäng.

Kontraktet med Robbie Earl är skrivet på 1 år.