• Huvudsponsorer

Kanadensisk back till Färjestad

25 april 2012 10:15

Färjestad har skrivit ett tvåårskontrakt med kanadensiske backen Chris Lee, 31.
Den producerande backen kommer närmast från Adler Mannheim där han spelat den tyska mästerskapsfinalen mot Eisbären.
- Vi har sett honom spela i tyska ligan och också fått mycket goda rekommendationer och är övertygade om att han kan tillföra mycket i det offensiva backspelet, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist.


Lee har haft en strålande säsong i Adler Mannheim där han gjort 45 poäng (13+32) på 52 matcher. I playoff svarade han för fyra poäng på nio matcher.
Han är en offensivt lagd back med bra skridskosinne, utvecklat spelsinne och goda kvaliteter i powerplay

På tisdagskvällen spelade Chris Lee femte och avgörande finalen med sitt Adler Mannheim mot Eisbären Berlin, en match Mannheim förlorade med 3-2 sedan ett straffslag avgjort.
Lee har dragits med en lättare skada i slutspelet vilket hämmat honom en del och inte gjort att han kunnat producera som han själv önskat.

Nu tar kanadensaren Lee revansch i Färjestad.
- Det ska bli intressant och spännande att få chansen i Färjestad och den svenska ligan. En riktig utmaning och jag hoppas kuinna bidra till laget med mitt offensiva spel, säger han.

FBK har skrivit ett tvåårskontrakt med kanadensaren som är född i MacTier, Ontario i Kanada och hamnade via juniorligorna så småningom i ECHL där han spelade för Florida Everblades.
Han har gjort 249 AHL-matcher för Albany River Rats, Bridgeport Sound Tigers, Omaha, Iowa och Wilkes-Barre. De två senaste säsongerna har han spelat i tyska DEL för Köln och Mannheim och svarat för imponerande 66 poäng (19+47) på 95 matcher.

– Han kommer in med ett bra offensivt spel, bra skridskoåkning och puckbehandling och vi tror att han kan tillföra en hel del offensivt, säger Thomas Rundqvist.