Lördag Lör 3 September Sep
Söndag Sön 4 September Sep
Fredag Fre 9 September Sep
Lördag Lör 10 September Sep
Söndag Sön 11 September Sep
Lördag Lör 17 September Sep
Torsdag Tor 22 September Sep
Lördag Lör 24 September Sep
Tisdag Tis 27 September Sep
Torsdag Tor 29 September Sep
Lördag Lör 1 Oktober Okt
Tisdag Tis 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 6 Oktober Okt
Fredag Fre 7 Oktober Okt
Lördag Lör 8 Oktober Okt
Tisdag Tis 11 Oktober Okt
Torsdag Tor 13 Oktober Okt
Lördag Lör 15 Oktober Okt
Tisdag Tis 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 20 Oktober Okt
Lördag Lör 22 Oktober Okt
Tisdag Tis 25 Oktober Okt
Torsdag Tor 27 Oktober Okt

CHL: Prag och Krakow i gruppen

3 maj 2016 12:40

När lottningen till årets Champions Hockey League (CHL) genomfördes i Zurich så lottades Färjestad BK in i grupp O tillsammans med Sparta Prag från Tjeckien och Comarch Cracovia från Krakow i Polen.


Sparta Prag är en av de mest klassiska klubbarna från Tjeckien. Började med hockey redan 1909 och har bland annat vunnit åtta mästerskap. Arenan, Tipsport Arena, är Tjeckiens näst största hockeyarena med en kapacitet på 13 000 åskådare.
Vår gamle bekante Radek Hamr har spelat i Sparta och dessutom varit med och vunnit mästerskapet.

Det andra laget i gruppen, Cracovia Krakow, är nya i CHL-sammanhang. Klubben är dock något helt annat än ny. De första spåren av hockey i Cracovias historia är från 1912 och man har sedan dess vunnit det polska mästerskapet vid elva tillfällen.

- Sparta har man ju stött på genom åren och de ställer alltid upp med bra lag. En av de klassiska klubbarna i Europa. Om Krakow kan jag ingenting, men de lär väl åka en massa skridsko och jaga oss om inte annat. Det blir hur som helst en spännande erfarenhet, säger tränaren Leif Carlsson.

Sett rent ur en helt annan synvinkel så ska Färjestad BK besöka två av de historiskt mest viktiga städerna i mellaneuropa. Tillsammans med Wien och Budapest var Prag och Krakow stora handelsplatser redan för 1000 år sedan.