Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Lördag Lör 23 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Idag 4 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Torsdag Tor 11 Mars Mar
Lördag Lör 13 Mars Mar
Lördag Lör 20 Mars Mar
Söndag Sön 21 Mars Mar
Torsdag Tor 25 Mars Mar

Hamr ny tränare i Färjestad

23 april 2012 17:53

Radek Hamr, 37, blir tränare i Färjestad BK.
Hamr har skrivit ett ettårskontrakt och tar Jörgen Jönssons plats i båset och blir ansvarig för backcoachningen i ett fyrmannateam där Leif Carlsson är head coach, Andreas Johansson, Erik Granqvist och Hamr assisterande.
- Radek har under hela sin karriär varit villig att dela med sig av sin kunskap och vi tror att han kommer att fungera utmärkt i en tränarroll, säger Thomas Rundqvist, sportchef i Färjestad BK


Hamr har de tre senaste säsongerna spelat i schweiziska Kloten i NLA men en knäskada har gjort att han nu tvingats ge upp den aktiva karriären.
Den tjeckiske backen tar istället plats i Färjestads tränarrum.

– Det är alltid svårt att tvingas sluta spela när man inte själv kan ta beslutet, men när jag fick ett bra erbjudande av Färjestad att ingå i tränarstaben är det lättare att avsluta karriären som aktiv, säger Hamr som sedan många år bor i Karlstad.

Hamr kom till Färjestad i en bytesaffär med Frölunda med junioren Kristian Huselius 1998. Junioren Huselius lämnade FBK och skridskoskicklige backen Hamr kom in. Båda spelarnas karriärer tog fart efter det bytet.
Efter fem säsonger i FBK och en i Sparta Prag lämnade Hamr Karlstad och Färjestad för Kloten i Schweiz efter SM-guldet 2006.

På fem säsonger i NLA spelade Hamr 150 matcher innan en knäoperation tvingade honom att lägga skridskorna på hyllan. Hamr testade knäet på is med Färjestad under försäsongen i höstas men tvingades konstatera att det inte höll.

Hamr, som draftades i fjärde rundan av Ottawa 1992, har gjort 11 NHL-matcher för Ottawa och 135 matcher i AHL. Han har spelat totalt 382 Elitseriematcher varav 327 grundseriematcher och ytterligare 90 slutspelsmatcher i FBK-tröjan.
Hamr har spelat ett VM och totalt 108 landskamper för Tjeckien.

I Färjestad, som på onsdag startar barmarkssäsongen, blir Hamr en av fyra coacher. Leif Carlsson har huvudansvaret, Andreas Johansson ska coacha forwards, Erik Granqvist målvakterna och Hamr backarna. Jörgen Jönsson har på egen begäran velat lämna tränarstaben.