• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan

Hamr ny tränare i Färjestad

23 april 2012 17:53

Radek Hamr, 37, blir tränare i Färjestad BK.
Hamr har skrivit ett ettårskontrakt och tar Jörgen Jönssons plats i båset och blir ansvarig för backcoachningen i ett fyrmannateam där Leif Carlsson är head coach, Andreas Johansson, Erik Granqvist och Hamr assisterande.
- Radek har under hela sin karriär varit villig att dela med sig av sin kunskap och vi tror att han kommer att fungera utmärkt i en tränarroll, säger Thomas Rundqvist, sportchef i Färjestad BK


Hamr har de tre senaste säsongerna spelat i schweiziska Kloten i NLA men en knäskada har gjort att han nu tvingats ge upp den aktiva karriären.
Den tjeckiske backen tar istället plats i Färjestads tränarrum.

– Det är alltid svårt att tvingas sluta spela när man inte själv kan ta beslutet, men när jag fick ett bra erbjudande av Färjestad att ingå i tränarstaben är det lättare att avsluta karriären som aktiv, säger Hamr som sedan många år bor i Karlstad.

Hamr kom till Färjestad i en bytesaffär med Frölunda med junioren Kristian Huselius 1998. Junioren Huselius lämnade FBK och skridskoskicklige backen Hamr kom in. Båda spelarnas karriärer tog fart efter det bytet.
Efter fem säsonger i FBK och en i Sparta Prag lämnade Hamr Karlstad och Färjestad för Kloten i Schweiz efter SM-guldet 2006.

På fem säsonger i NLA spelade Hamr 150 matcher innan en knäoperation tvingade honom att lägga skridskorna på hyllan. Hamr testade knäet på is med Färjestad under försäsongen i höstas men tvingades konstatera att det inte höll.

Hamr, som draftades i fjärde rundan av Ottawa 1992, har gjort 11 NHL-matcher för Ottawa och 135 matcher i AHL. Han har spelat totalt 382 Elitseriematcher varav 327 grundseriematcher och ytterligare 90 slutspelsmatcher i FBK-tröjan.
Hamr har spelat ett VM och totalt 108 landskamper för Tjeckien.

I Färjestad, som på onsdag startar barmarkssäsongen, blir Hamr en av fyra coacher. Leif Carlsson har huvudansvaret, Andreas Johansson ska coacha forwards, Erik Granqvist målvakterna och Hamr backarna. Jörgen Jönsson har på egen begäran velat lämna tränarstaben.