Torsdag Tor 4 Mars Mar
Lördag Lör 6 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Lördag Lör 27 Mars Mar
Måndag Mån 29 Mars Mar
Onsdag Ons 31 Mars Mar
Torsdag Tor 1 April Apr
Lördag Lör 3 April Apr
Måndag Mån 5 April Apr
Onsdag Ons 7 April Apr
Lördag Lör 10 April Apr
Söndag Sön 11 April Apr
Tisdag Tis 13 April Apr
Onsdag Ons 14 April Apr
Lördag Lör 11 September Sep
Torsdag Tor 16 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Torsdag Tor 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt

Hamr ny tränare i Färjestad

23 april 2012 17:53

Radek Hamr, 37, blir tränare i Färjestad BK.
Hamr har skrivit ett ettårskontrakt och tar Jörgen Jönssons plats i båset och blir ansvarig för backcoachningen i ett fyrmannateam där Leif Carlsson är head coach, Andreas Johansson, Erik Granqvist och Hamr assisterande.
- Radek har under hela sin karriär varit villig att dela med sig av sin kunskap och vi tror att han kommer att fungera utmärkt i en tränarroll, säger Thomas Rundqvist, sportchef i Färjestad BK


Hamr har de tre senaste säsongerna spelat i schweiziska Kloten i NLA men en knäskada har gjort att han nu tvingats ge upp den aktiva karriären.
Den tjeckiske backen tar istället plats i Färjestads tränarrum.

– Det är alltid svårt att tvingas sluta spela när man inte själv kan ta beslutet, men när jag fick ett bra erbjudande av Färjestad att ingå i tränarstaben är det lättare att avsluta karriären som aktiv, säger Hamr som sedan många år bor i Karlstad.

Hamr kom till Färjestad i en bytesaffär med Frölunda med junioren Kristian Huselius 1998. Junioren Huselius lämnade FBK och skridskoskicklige backen Hamr kom in. Båda spelarnas karriärer tog fart efter det bytet.
Efter fem säsonger i FBK och en i Sparta Prag lämnade Hamr Karlstad och Färjestad för Kloten i Schweiz efter SM-guldet 2006.

På fem säsonger i NLA spelade Hamr 150 matcher innan en knäoperation tvingade honom att lägga skridskorna på hyllan. Hamr testade knäet på is med Färjestad under försäsongen i höstas men tvingades konstatera att det inte höll.

Hamr, som draftades i fjärde rundan av Ottawa 1992, har gjort 11 NHL-matcher för Ottawa och 135 matcher i AHL. Han har spelat totalt 382 Elitseriematcher varav 327 grundseriematcher och ytterligare 90 slutspelsmatcher i FBK-tröjan.
Hamr har spelat ett VM och totalt 108 landskamper för Tjeckien.

I Färjestad, som på onsdag startar barmarkssäsongen, blir Hamr en av fyra coacher. Leif Carlsson har huvudansvaret, Andreas Johansson ska coacha forwards, Erik Granqvist målvakterna och Hamr backarna. Jörgen Jönsson har på egen begäran velat lämna tränarstaben.