• Huvudsponsorer

Ryno: - Jag är så sjukt besviken

15 mars 2017 14:00
Införrapport

Matchdag.
Den sista avgörande åttondelsfinalen mot Djurgården.
De yngsta spelarna har plockat ihop puckarna och lämnat isen. Endast en är kvar och skjuter några skott mot den öppna målburen. Det går inte att nog beskriva den besvikelse Johan Ryno känner inför kvällen och den avstängning som gör att han inte får vara med.
– Jag är så sjukt besviken, säger han.


Bilderna har han sett oräkneliga gånger. Bilderna där han enligt disciplinnämnden delade ut en vårdslös huvudtackling på Djurgårdens Emil Johansson.
– Utan att bedöma tacklingen i sig, det får andra göra, men jag kan väl tycka att om man jämför straffskalan och kollar tidigare incidenter där lika hårt straff delats ut så kan jag nog tycka att jag har blivit hårt bedömd. Tyvärr inget man kan göra något åt, men det är bara att försöka ”gilla läget” och peppa grabbarna till seger ikväll så får jag själv ladda om till kvartsfinal tre istället, säger Ryno själv.

När det gäller själva tacklingen så finns det alltid en tacklare och en mottagare. I det här fallet anser Johan att Djurgårdsspelaren nog borde ha försökt att skydda sig lite bättre.
– Jag kommer rakt framifrån och han ser mig i lång tid innan tacklingen kommer. På den här nivån måste man förstå att man kan få en tackling där ute och man får lära sig att skydda sig ibland, säger han.
Johan fick initialt 2+10 minuter och trodde väl själv att det var nog med det. Istället känner han nu det som att han blir straffad som om Djurgårdsspelaren åkt på en rejäl smäll.
– Så är det ju. Men han verkade ju vara okej och spelade klart matchen och spelar säkert ikväll också, säger Johan Ryno och återkommer till straffskalan.
– Bara den här säsongen har vi ju sett blindsidearmbågar i huvudet där de fått samma straff utmätt som jag nu fått. Jag kommer inte blindside och kör heller inte upp någon armbåge i ansiktet på killen, så det känns jäkligt surt allting, säger han.

Själv kommer han att finnas på plats i Löfbergs Arena ikväll för att ge laget sitt stöd. Något han hoppas att även Karlstadsborna gör.
– Med vår publik i ryggen är jag övertygad om att grabbarna ror det här i hamn. Det finns inget annat än seger, avslutar han.