FBK signerar kontrakt med talanger

19 april 2012 09:37

Linus Fröberg - Luca Boltzhauser - Calle Andersson.
Tre FBK-talanger som säkrats via nya kontrakt.
- Det är unga spelare som vill framåt och där vi ser stora utvecklingsmöjligheter, säger Färjestads sportchef Thomas Rundqvist.


De tre juniorerna har säkrats för en framtid i Färjestad.
- Det kanske inte betyder att alla redan den kommande säsongen tar en ordinarie plats i Elitserien men vi tror att alla tre kan ta steget dit med en fortsatt bra utvecklingskurva, säger Rundqvist.

Linus Fröberg har kontrakterats för 1+1 år.
- Han är en framtidsman med bra utvecklingskurva som redan varit med och känt på de större sammanhangen, säger Rundqvist.
Fröberg fick en boost i sitt spel efter nyår.
- Vi såg att det hände bra grejer i hans spel, som Rundqvist uttrycker det om värmlänningen som tog vägen via Brynäs innan han förra säsongen återvände och blev kapten i Färjestads nybildade J20-lag.

Målvakten Luca Boltzhauser har signerats för ett år framåt.
- Det är en bra lösning för oss att ha en tänkbar tredjemålvakt på hemmaplan och i vår egen organisation, säger Rundqvist
Schweizaren var tredjemålvakt i nationens JVM-landslag och fick ett par matcher som backup även i årets SM-slutspel när Cristopher Nihlstorp skadades.
- Luca är junior ett år till och bildar toppen av en kull unga målvakter som kommer upp där J18-målvakten Viktor Scherrible född -95 är en annan.

Backen Calle Andersson har kontrakterats för ett år.
- Calle är född -94 och spelar just nu J18-VM med landslaget och en stor, stark back som knackar på porten uppåt, säger Rundqvist. Vi hoppas att han ska bli ett lok i vårt J20-lag i vinter men med en bra sommar och stabil grundträning också är mogen att testas högre upp.